• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Хібукі-терапія: покровські школярі отримають психологічну допомогу в рамках ізраїльського проєкту

eye

1044

04.05.2023 09:03

Новини громад

img

У рамках ініціативи Метінвесту - "Рятуємо життя" у Покровську презентували Міжнародний ізраїльський проєкт психологічної допомоги "Хібукі-терапія". Головним її елементом є собаки-обіймаки, які допомагають зняти стрес та заспокоїти дитину. 

Ініціаторкою реалізації цього проєкту виступила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна: "Сьогодні відбулась перша зустріч з батьками дітей, які залучені до Хібукі-терапії. Я вдячна компанії Метінвест, завдяки якій ми змогли цю ініціативу реалізувати у Покровську. Також дяка психотерапевтці Дафні Шарон-Максимов, яка займається цим проєктом в Україні. Ментальне здоров'я наших дітей є важливим для нас, тому ми і надалі піклуватимемося про це, і я сподіваюсь, що Метінвест долучатиметься до підтримки цих крутих проєктів".

Хібуки – м'яка іграшка у вигляді собачки з сумними очима та довгими лапами. А ще вона м'яка та невелика розміром, тому дитині приємно та зручно її обіймати. Передбачається, що іграшковий собака завжди буде поруч із дитиною, приносячи їй відчуття безпеки. Такого стану особливо гостро потребують діти, які стали свідками воєнних дій, навіть якщо й проживають у тилу, як, наприклад діти Покровської громади. 

У рамках проєкту, який реалізується, іграшки отримають 70 учнів 1-4 класів. Правильній взаємодії із собачками хібукі дітей навчать фахівці покровських шкіл та психолог, які пройшли спеціальне навчання.

За словами заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової, проєкт вже має позитивні відгуки. Тому його буде розширено, щоб якомога більше дітей могли психологічно "розгрузитися".

Примітно, що іграшку не можна придбати у звичний спосіб - вона відшивається на спеціальній фабриці, і щоб діти її отримали батьки підписують угоду про проходження спільної арттерапії.

"Терапія полягає в тому, що дитина від імені іграшкового собаки говоритиме про почуття та переживання, які він прожив на власному досвіді, при цьому не замикаючись на психотравмі", - розповіла психологиня проєкту Олена Сервачак. 

Так, у рамках 5 занять школярі набудуть досвіду розуміння свого внутрішнього стану та турботи про себе через іграшку. А от батькам допоможуть чути та звертати увагу на психологічний стан своїх дітей.

З цими собаками-обіймаками діти зможуть ходити до школи навіть після закінчення програми. Покровськ стане єдиною громадою на Донеччині, де дозволять з цією іграшкою перебувати під час уроків.
Хібукі-терапія вже допомогла 40 учням однієї з початкових шкіл Покровська.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

28

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію