• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Перейменування вулиць: що робити з документами та скільки це буде коштувати

eye

278

27.03.2023 18:27

Новини громад

img

У Покровську планується проведення процедури з перейменування ряду вулиць. Місцеві мешканці у соціальних мережах активно обговорюють цю тему. Зокрема, у покровчан виникає питання скільки для пересічних громадян буде коштувати зміна назв вулиць та що їм робити після затвердження нових назв.

Як зазначила керівниця ЦНАПу м. Покровськ Алевтина Жук, перейменування не створює жодних побутових проблем.

«Звертатися до ЦНАПу аби зробити будь-які зміни у документах у разі зміни назв вулиць покровчанам не потрібно. Перереєстрація може відбуватися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли в особи виникає потреба. Те саме стосується документів, які засвідчують право власності на нерухомість. Вони залишаються чинними у разі зміни назви вулиці, на якій ці об'єкти розташовані. Такі документи змінюють лише за необхідності. Якщо власник захоче продати, подарувати або передати у спадок свою нерухомість, у документах, які будуть оформлюватися на нову особу, вже вкажуть нову назву. На вартість послуг нотаріуса це не вплине», - роз'яснила Алевтина Жук.

У разі перейменування вулиці документи змінювати не потрібно. Адже нова назва не є зміною місця проживання.

Що стосується юридичних осіб, вони повинні внести відповідні зміни в установчі документи, адже відповідно до чинного законодавства перейменування вулиці місцезнаходження юрособи є зміною місцезнаходження. 

Відповідні зміни вносяться в установчі документи та до відомостей про фізичну особу-підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб. Також треба повідомити банківські установи та контрагентів про зміну реквізитів у чинних договорах, виготовлення нової печатки, бланків тощо. 

Однак граничних термінів для цього немає, тому суб'єкт господарювання сам може вирішувати, коли необхідно провести реєстрацію змін.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Повстане Україна. У Покровській громаді вшанували пам'ять дисидента Анатолія Лупиноса

Сьогодні, у День пам’яті жертв політичних репресій, мешканці Новотроїцького старостинського округу вшанували пам’ять українського політичного та громадського діяча, дисидента, члена УНА-УНСО, поета Анатолія Лупиноса.

eye

16

Новини громад

19 травня 2024 10:30

Сумна звістка: Покровська громада втратила ще одного Героя

16 травня, під час захисту Батьківщини, в зоні виконання бойових завдань на Херсонщині, героїчно загинув стрілець-санітар 3 відділення морської піхоти військової частини, матрос Михайло Маричев, 2003 року народження.

eye

31

Громада 1

18 травня 2024 15:30

За участю представників громад у Києві обговорили стратегію відбудови країни

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбар?єрності та інклюзивності.

eye

44

Громада 1

18 травня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію