• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

За кошти військової адміністрації Покровська міська лікарня поповнилась сучасним медобладнанням

eye

410

21.02.2023 13:35

Новини громад

img

За ініціативою начальника Покровської МВА Сергія Добряка було сформовано потреби кожної з медустанов громади. Зроблено закупки та вже передано до лікарень нове медичне обладнання.

Сучасним устаткуванням хірургічного профілю поповнилась і Покровська міська лікарня, яку сьогодні відвідав начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Маргаритою Ідрісовою. 

За словами директорки медзакладу Тетяни Ткаченко, обладнання, на якому донедавна працювали місцеві лікарі, вже тривалий час потребувало оновлення. Особливу увагу було сконцентровано саме на оснащенні хірургічного відділення, до спеціалістів якого звертаються не лише місцеві жителі, а й мешканці сусідніх регіонів.

«Минулого року з місцевого бюджету було виділено понад 5 млн гривень на закупку хірургічного обладнання, яке дуже гостро потребувала міська лікарня, - розповіла заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова. – Кожного разу наголошую на тому, що наші хірурги роблять унікальні операції. Завдяки новому обладнанню, яким вже користуються медики міської лікарні, операції стали менш інвазивними».

Автоматичні дефібрилятори, операційні світильники та столи, хірургічний діодний лазер, електричний відсмоктувач, ультрафіолетова камера, стерилізатори, сучасні монітори, відеозаписувальні пристрої та відеогастроскоп. 

Як зазначив завідувач хірургічного відділення Олександр Кандибко, нове отримане обладнання – це стрибок у майбутнє: 
«Операційні столи більш комфортні та сучасні. Вони, як трансформери, пересувні та мобільні. Відеогастроскоп має вдвічі менший діаметр попереднього. Може застосовуватись як для проведення обстежень, так і операцій стравоходу, шлунку та дванадцятипалої кишки». 

Поповнилось хірургічне відділення й новими функціональними ліжками, про переваги яких керівники Покровської МВА дізнавались у пацієнтів, які наразі перебувають в лікарні. 

«Оновлюючи медобладнання, ми виконуємо медгарантії НСЗУ. Крім того, це ще й можливість отримувати більше коштів, які необхідні для виплати заробітної плати та вирішення нагальних потреб міської лікарні», - зауважила Маргарита Ідрісова.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

40

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

45

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

27

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію