• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Чужих дітей не буває: Покровська МВА надала підтримку для родини з Бахмута

eye

809

11.02.2023 10:30

Новини громад

img

Заступниці начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова та Олена Харчевна разом зі співробітниками поліції відвідали родину, яку евакуювали з Бахмута «Білі янголи». 

З червня ця сім’я жила у підвалі. У вересні залишилися без електрики та води. Коли приїхали «Білі янголи», довго не роздумували, найнеобхідніші речі зібрали за пів години. 

«Дуже важливо, що нам зараз допомагають. Я наполіг виїхати. Не було опалення, води та світла. Мені морально з внучкою не важко. А осі дочці важко, бо в неї там залишилися чоловік та свекруха», - розповів нинішній голова родини Валерій.

Дівчинка Ганнуся розповідає, що пів року не бачила світла, не гуляла на вулиці, не гралася з однолітками. Підвал перетворився для Ганни на дім та місце прогулянок одночасно. Поліцейські не могли залишитись осторонь подальшої долі дитини. Тож, знайшовши для родини житло у Покровському районі, «Білі Янголи» здійснили довгоочікувану евакуацію підшефної сім’ї.

«Наші хлопці їздять, допомагають людям та евакуюють дітей. За останній тиждень «Білими янголами» було вивезено 6 дітей з різних напрямків - Лиманського, Бахмутського та Великоновосілківського. Ми - поліція Донеччини, яка завжди піклується про громадян», - розповів начальник тренінгового центру, капітан поліції і куратор «Білих янголів» Олександр Савенко.

Керівництво Покровської МВА створило для родини комфортні та безпечні умови проживання, надали речі та харчові продукти. І надалі планують всіляку підтримку родини. 

«Ганнуся - гарна дівчинка, вона дуже емоційна, їй хочеться допомогти. Ми з нею домовилися, що вона піде до нас до школи. Дідусь працюватиме у нас в освітній галузі – там потрібні чоловічі руки. І з матусею теж домовимося. Всі люди, які переселяються до Покровська, вони вже наші покровчани», - зазначила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова. 

Покровська громада готова і надалі надавати прихисток та всіляку допомогу родинам, які приїжджають сюди із гарячих точок. 

«Для нас немає чужих дітей, чужих сімей. У Покровській громаді дуже багато таких родин – переселенців з Волновахи, Бахмуту та Маріуполя. Хочу зазначити, що діти та життя дітей це найважливіше. Тому закликаю всіх, хто зараз знаходиться на небезпечній території, евакуюватися хоча б в Покровськ. Ми надаємо допомогу і соціальну, і гуманітарну. Якщо треба житло, ми вирішуємо та допомагаємо», - додала Маргарита Ідрісова. 

 «У максимально швидкий термін зберемо усі документи, зареєструємо як ВПО і надамо матеріальну підтримку, будуть отримувати гуманітарну допомогу. Військова адміністрація допомагає усім. Треба виїжджати з небезпечних територій, а особливо, коли є діти», - підкреслила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна.

Працівники поліції та керівники Покровської громади наголошують на необхідності евакуації з небезпечних територій.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Сумна звістка: Покровська громада втратила ще одного Героя

16 травня, під час захисту Батьківщини, в зоні виконання бойових завдань на Херсонщині, героїчно загинув стрілець-санітар 3 відділення морської піхоти військової частини, матрос Михайло Маричев, 2003 року народження.

eye

25

Громада 1

18 травня 2024 15:30

За участю представників громад у Києві обговорили стратегію відбудови країни

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбар?єрності та інклюзивності.

eye

32

Громада 1

18 травня 2024 14:15

Вітаємо працівників музеїв із професійним святом

Сьогодні, 18 травня, у всьому світі відзначають Міжнародний день музеїв, і ми приєднуємося до привітань на адресу всіх працівників музеїв. Це свято є особливо важливим для всіх, хто зберігає нашу культурну спадщину та передає її наступним поколінням.

eye

27

Громада 1

18 травня 2024 13:35

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію