• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську підбили підсумки роботи громадських організацій соціальної спрямованості

eye

495

21.12.2022 11:49

Новини громад

img

В період воєнного стану в країні, керівництво міста ні на день не припиняло свою роботу. Протягом року велась співпраця з 11 громадськими організаціями, які опікуються проблемами людей з інвалідністю.

Незважаючи на те, що 2022 рік видався важким для всіх українців, всі громадські організації соціальної спрямованості працювали, допомагали та підтримували своїх однодумців.

Аби підбити підсумки роботи за рік та разом з керівництвом військової адміністрації позначити шляхи вирішення проблемних питань, управління соціального захисту населення ініціювали спільну зустріч представників влади з громадськістю.

На початку заходу були заслухані доповіді фахівців УСЗН та завідувачки сектору державно-архітектурно-будівельного контролю відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Касьянової Олени про роботу по безбар’єрності  у 2022 році.

Саме цій темі учасники зустрічі приділили особливу увагу, адже питання доступності є одним з головних для людей, які мають проблеми зі здоров’ям.

Як зазначила заступниця очільника Покровської МВА Олена Харчевна, наступного року буде відновлено роботу комітету з безбарєрності:
«Запрошуємо усіх активних мешканців нашої громади, які небайдужі до проблем людей з інвалідністю доєднатись до спільної роботи щодо обстеження та визначення місць та обєктів, які потребують встановлення пандусів, підйомників та поручнів».

Далі присутні мали змогу поставити питання керівникам Покровської МВА.

Стосувались вони медичної сфери, а саме можливості відвідувань людей з інвалідністю сімейними лікарями, безоплатного отримання ліків, протезування та організації виїзних прийомів МСЕК.

У ході зустрічі також були обговорені питання стосовно наявності громадських туалетів, стану зупиночних комплексів, реконструкції патологоанатомічного відділення, темпів підключення газопостачання та температурного режиму в будинках селища Динзаводу.

Крім запитань, на які присутні отримали вичерпні відповіді від керівників громади, були озвучені й побажання від представників громадських організацій. Стосувались вони встановлення світлових маячків та нанесення контрастного маркування.

Як зазначив начальник транспортного відділу Артем Колосов, на наступний рік передбачені кошти на придбання жовтої фарби, якою будуть позначені усі люки в місті. Крім того, керівник запропонував голові УТОС Костянтину Ігнатенку скласти перелік вулиць з  найбільш активним дорожнім рухом, якими пересуваються люди з вадами зору.

Також під час заходу представники громадських організацій передали керівникам військової адміністрації свої нагальні потреби, які, за словами начальниці УСЗН Ірини Бонзюх, вже враховані на наступний бюджетний рік.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Сумна звістка: Покровська громада втратила ще одного Героя

16 травня, під час захисту Батьківщини, в зоні виконання бойових завдань на Херсонщині, героїчно загинув стрілець-санітар 3 відділення морської піхоти військової частини, матрос Михайло Маричев, 2003 року народження.

eye

13

Громада 1

18 травня 2024 15:30

За участю представників громад у Києві обговорили стратегію відбудови країни

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбар?єрності та інклюзивності.

eye

23

Громада 1

18 травня 2024 14:15

Вітаємо працівників музеїв із професійним святом

Сьогодні, 18 травня, у всьому світі відзначають Міжнародний день музеїв, і ми приєднуємося до привітань на адресу всіх працівників музеїв. Це свято є особливо важливим для всіх, хто зберігає нашу культурну спадщину та передає її наступним поколінням.

eye

18

Громада 1

18 травня 2024 13:35

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію