• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Скаути привезли Вифлеємський вогонь Миру до Покровська

eye

374

15.12.2022 16:17

Новини громад

img

14 грудня представники місцевої скаутської організації доставили у громаду Вогонь Миру, який вони отримали в рамках міжнародної щорічної акції. Проходить цей захід у світі вже понад 20 років і має на меті єднання людей напередодні Різдва Христового. 

Символічний вогник представники Донецького осередку НОСУ м. Покровська передали начальнику Покровської міської військової адміністрації Сергію Добряку. 

«Ми вдячні покровським пластунам за те, що вони традиційно, з року в рік, передають Вифлеємський вогонь до Покровська. Цього року він особливий. Це не просто уособлення добра, надії та любові, а й символ непереможності та єднання усього українського народу, - зауважив Сергій Добряк. - Маємо надію, що перемога буде якнайскоріше, і також буде довгоочікуваний мир в громаді та в рідній Україні».

Керівники громади подякували скаутам та їхній керівниці за велику освітню та волонтерську роботу.

А привезений до міста Вогонь Миру пластуни Покровська передали ще й до одного з Пунктів Незламності та до храму Української православної церкви.

«Від своєї парафії Покрови Пресвятої Богородиці дякуємо, що ви привезли цей вогонь, який подолав багато кордонів. Дуже важливо, щоб цей вогонь сьогодні зігрів кожну душу українську, тим паче, що це дуже знаково, бо деякі люди не мають світла, тепла, і вогонь Божої віри не дає людям душевно замерзнути, - подякував дітям настоятель православної парафії Покрови Пресвятої Богородиці Донецької єпархії ПЦУ ієрей Олександр Солдатенко. – Як казав Президент, там де темно - там все одно буде світло. Тому це вогонь Божого тепла, Божого милосердя для нас, для українців. Я знаю, що ми переможемо, бо з нами Бог, українська єдність та унікальний дух».

Взяти часточку Вифлеємського вогню до Відня приїхали тисячі представників різних країн світу. Серед них і 35 українців. Така відповідальна поїздка у складі української делегації стала першою для покровських скаутів Олега Хоцевича та Олександри Адабаш. 

«Нас дуже гарно зустріли, і там скрізь згадується про Україну. Всі бажають миру та щастя, тому всі хочуть передати Вогонь і потоваришувати з нами», - поділився враженнями Олег Хоцевич.

«Я побачила велику кількість скаутів з усього світу, побачила підтримку України. Я дуже рада, що поїхала. Я вважаю, що ми у своє місто та свій регіон привезли мир», - додала Олександра Адабаш.

Керівниця ГО «Скаути Покровська» Наталія Клімова зазначила, що відчуває гордість за своїх вихованців: «Велика подяка нашим скаутам, нашій молоді, що знайшли сили, і батькам, що знайшли ресурс, аби їхні діти змогли взяти участь у такій всесвітній акції. У нашої молоді повинно бути гідне майбутнє!».

Закликаємо усіх містян долучитися до розповсюдження Вогню Миру до кожної оселі та до лікарень, навчальних закладів і громадських просторів. Бо всіх нас єднає єдине бажання Перемоги Світла над темрявою та Миру над війною!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

65

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

33

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

78

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію