• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська громада вшановує пам'ять жертв голодоморів

eye

407

26.11.2022 11:00

Новини громад

img

Цієї суботи, 26 листопада, ми згадуємо страшні сторінки історії України, коли у 1932 - 1933 роках комуністичний тоталітарний режим, попередник путінського рашизму, вчинив в Україні злочин геноциду – Голодомор. 

Зумисно створений голод убив мільйони українців, а долі тих, хто вижив, скалічив. Пережиті жахіття залишили глибоку травму в кількох поколіннях українців. Унаслідок Голодомору активний, а тим більше масовий спротив радянському режиму було припинено.

У нинішній війні росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору 1932–1933 років – геноцид Українського народу. У ХХІ столітті московська влада нищить українців фізично та використовує інформаційні технології.

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом з представниками органів виконавчої влади вшанував пам'ять жертв голодомору-геноциду покладанням квітів до пам'ятного знаку на Центральному кладовищі.

«Цього року ми вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України. Через дев’ять десятиліть після Голодомору-геноциду проти українців знову застосовують методи знищення нашого народу. Майже дев’ять місяців повномасштабної війни засвідчили: здійснюючи вторгнення, Росія має на меті знищити українську націю як таку, – зазначив Сергій Добряк. – Але сьогодні українці мають власну державу і завдяки цьому успішно протистоять путінському геноциду. Ми маємо все для перемоги! Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!»


 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Весняний благоустрій Покровська: комунальники приступили до побілки бордюрів

З приходом тепла в місті Покровськ розпочалось весняне прибирання та облаштування територій, спрямоване на поліпшення зовнішнього вигляду вулиць та тротуарів у громаді.

eye

20

Новини громад

23 квітня 2024 16:02

Допомога тим, хто цього потребує найбільше: з благодійною місією до міста завітав БФ «Крапка відліку»

Партнери та добрі друзі Покровської МВА, які з перших днів повномасштабного вторгнення простягнули руку допомоги, продовжують підтримувати місцевих мешканців та втілювати в життя свої гуманітарні ініціативи.

eye

24

Новини громад

23 квітня 2024 14:58

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового зростання та підтримання особистісних ресурсів психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра "Ключ від стресу".

eye

63

Новини громад

23 квітня 2024 12:17

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію