• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ВІДЕО. Покровська громада доєдналась до щорічної всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

eye

1094

25.11.2022 16:28

Новини громад

img

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Аби наголосити на важливості теми насилля та роботи відповідних служб Донеччини у цьому напрямку, сьогодні Покровськ відвідала заступниця очільника Донецької ОДА Юлія Костюніна.

«За час війни було зареєстровано 1403 звернення з приводу домашнього насильства або насильства за ознакою статі. 1268 з цих звернень - від жінок, 31 - від дитини. Кожна людина, яка стикається з проявами насильства, має знати, яким чином запобігти цьому ганебному явищу, куди звернутись за допомогою. Не зважаючи на те, що відбувається повномасштабна агресія на більш тилових територіях, що вся Донеччина є зоною бойових дій, продовжують працювати відповідні служби. Працюють 3 мобільні бригади та цілодобова гаряча лінія 1547. Ми докладаємо чималих зусиль, щоб ознайомити якомога більшу кількість населення і надати всі механізми державної допомоги, на які лише може розраховувати людина, що потерпає від насильства, будь-якої його форми», - зазначила Юлія Костюніна.

Ще з 2019 року Покровськ має статус міста, вільного від домашнього насильства. У громаді працює згуртована команда, завдяки спільній роботі якій місто має гарні результати.

«Дуже багато людей зараз усвідомлює, що домашнє насильство не повинно бути тільки в родині. Ці факти потрібно оприлюднювати, і з цією проблемою треба працювати, - розповіла під час зустрічі з Юлією Костюніною керуюча справами виконкому Алевтина Жук. - Наш денний центр напрацював програми допомоги, за якою звертаються не лише мешканці Покровської громади, а й вимушені переселенці. І вони отримають професійну допомогу від наших спеціалістів. За період війни дуже багато людей звертаються з проблемами. І всі випадки спеціалісти супроводжують до виходу з ситуації, в яку вони потрапляють».

До Дня протидії насильства в одному з торговельних центрів Покровська встановлюється інтерактивна інсталяція, яка складатиметься з мозаїки з сюжетом «якому не місце в сучасному суспільстві».

Кожен фрагмент мозаїки – спеціальний значок, який можуть взяти кожен бажаючий і тим самим зробити так, щоб ті «ситуації, яким не місце в сучасному суспільстві», зникали.

Крім того, на учасників акції чекатиме інформаційні матеріали та можливість зіграти в онлайн-гру.

«Разом з державною адміністрацією та фондом UNFPA розпочинаємо інформаційну кампанію «16 днів проти насильства». Крім інсталяції, у міській бібліотеці, центрі соціальних служб, у місцях великого скупчення людей будуть роздаватись роздруковані інформаційні матеріали, з яких можна ознайомитись про тему насильства та місця, де можна отримати фахову допомогу», - зауважила начальниця сектору у справах сімї та молоді Управління сімї, молоді та спорту Яна Штурхецька.

Для довідки.
16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» – кампанія, яка проводиться щороку в усіх країнах. Вона починається 25 листопада, з Міжнародного дня ліквідації насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня, Дня прав людини.

Її розпочали активісти першого Інституту глобального лідерства жінок у 1991 році, а Центр глобального лідерства жінок щорічно координує її. Кампанія консолідує людей та організації в усьому світі та закликає до запобігання та викорінення насильства щодо жінок та дівчат.

З 2019 року місто Покровськ стало учасником проєкту UNFPA Україна «Міста і громади, вільні від домашнього насильства». Завдяки даній синергії було створено «Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (з кризовою кімнатою)». Співпраця триває і вже третій рік поспіль Кампанія у Покровську стартує за підтримки  UNFPA Україна.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

8

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

Для ліквідації наслідків обстрілів до Покровської громади з Івано-Франківщини надійшов будівельний матеріал

Ще у березні поточного року між Покровською та Івано-Франківською громадами був підписаний меморандум щодо сприяння розвитку економічних, культурних та ділових зв'язків між сторонами.

eye

14

Громада 1

26 квітня 2024 13:30

Для підприємців Покровської громади провели нараду щодо ідентифікації та реєстрації об'єктів підвищеної небезпеки

Представники структурних підрозділів Покровської МВА разом із підприємцями громади взяли участь у спільній нараді щодо реєстрації об’єктів підвищеної небезпеки, ініційованої ГУ ДСНС України в Донецькій області.

eye

42

Громада 1

26 квітня 2024 12:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію