• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Осередки безпеки, стабільності та тепла: у Покровській громаді цілодобово працюватимуть "пункти незламності"

eye

586

24.11.2022 17:37

Новини громад

img

У Покровській громаді починають працювати «пункти незламності»: місця тимчасового перебування людей, де є світло, тепло, вода та електрика. 

У таких пунктах можна зігрітися, випити гарячого чаю з печивом та зарядити телефон. Всі ці послуги безкоштовні. 

Одночасно тут можуть перебувати від 40 до 500 людей без ліміту часу. 

"Сьогодні рашисти руйнують нашу енергетичну структуру, спочатку були віялові відключення, а вже сьогодні ми готуємось до тривалих блекаутів. Вчора, як і декілька областей України, ми залишились на добу без світла, швидко зреагували, відкрили 6 "пунктів незламності" в Покровській громаді. Сьогодні ми обійшли 2 з них. Всі вони мають автономне опалення. Великі котельні залишаються без електрики, не працюють, тому тут буде тепло, можна прийти та погрітися»,- зазначив очільник Покровської МВА Сергій Добряк. 

За його словами, Покровська громада максимально готується до проходження цього зимового періоду і блекаутів: в деяких пунктах є свої свердловини та питна вода. 

«Пункти незламності» буде відкрито в кожному районі міста. В старостинських округах вони діятимуть на базі адміністративних будівель. 

«Зараз ми рекомендуємо ДСНС організувати та відкрити ще два мобільні «пункти незламності»(мобільні намети), в яких теж матимуть змогу зігрітись люди», - додала керуюча справами виконкому Алевтина Жук.

Додатково. За ініціативою президента України Володимира Зеленського для  захисту цивільного населення під час надзвичайних ситуацій по всій країні створюються "Пункти незламності»: осередки безпеки, які матимуть усі базові послуги: електрику, мобільний зв?язок, інтернет, тепло, воду та аптечку.

Інформацію про розташування "Пунктів незламності" можна дізнатися в районних військових адміністраціях, органах місцевого самоврядування або ж на спеціальному сайті.


 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

40

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

45

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

28

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію