• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Для облаштування «пунктів незламності» та найпростіших укриттів Метінвест передав Покровську 70 пічок-буржуйок

eye

838

23.11.2022 12:09

Новини громад

img

Вже 9 місяців поспіль Україна воює з терористичною державою, яка цілеспрямовано руйнує енергетичні системи країни. Аби пережити холоди, група компаній Метінвест власними силами виготовляє металеві пічки, які потім передає в прифронтові міста. 

Перші 70 буржуйок з 1000 запланованих сьогодні отримала й Покровська громада. 

«Попри всі труднощі, які виникають під час війни, підприємство "Метінвест" залишається надійною опорою економіки України і наших співробітників. І поки військові дають відсіч агресору на полі бою, ми захищаємо тил. Ми розуміємо, що зима не буде легкою, тому сподіваємось, що всі необхідні заходи для безпеки та добробуту наших громадян будуть прийняті», - зазначив генеральний директор "Метінвест Покровськвугілля" Андрій Акулич. 

Попри свою сувору «зовнішність», буржуйки «Метінвесту» мають низку переваг. Вони невибагливі до місця розташування, віддають тепло одразу після розпалювання, здатні швидко обігріти приміщення площею до 50 м2. 

Такі пічки допомагають приготувати їжу, висушити одяг чи закип’ятити води, тому вони життєво необхідні в умовах відсутності комунікацій. 

«Отримані буржуйки будуть розподілені на «пункти незламності» та укриття, а надалі будемо їх роздавати населенню. Усього в громаді буде діяти 10 «пунктів незламності», 4 з яких вже укомплектовані і генераторами, і запасами води. До початку грудня вже будуть готові ще 6. Зараз питання в генераторах, йде процедура тендерних закупівель. Маємо надію за тиждень встигнути обладнати 10 пунктів незламності. Ще раз висловлюємо нашу подяку партнерам – компанії «Метінвест». Разом до перемоги. Все буде Україна!», - зауважив очільник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Аби пришвидшити процес оснащення укриттів, сьогодні ж пічки були видані старшим багатоповерхових житлових будинків. 

За їх словами, буржуйки дуже знадобляться для обігріву приміщення, яке місцеві мешканці облаштували у підвалах будинків та приготування їжі у разі відсутності електроенергії. 

«У нас є кімната, де зроблені лавки, матраци лежать, постільна білизна – все підготовлено. Є пів куба дров. Віримо, що буде все гаразд і не доведеться грітися у підвалах. За цю допомогу дуже вдячні», - зазначила старша будинку №3 мікрорайону «Шахтарський» Зоя Сорока.

Своєю чергою заступник міського голови Олександр Добровольський додав, що комунальники допоможуть старшим будинків розвести пічки по локаціях.

«Після того, як їх встановлять, тобто визначать місце розташування, будемо знати, яку довжини трубу ми маємо встановити на кожну окрему пічку», - зауважив Олександр Добровольский.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

13

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

42

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

47

Громада 1

03 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію