• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Очільник Покровської військової адміністрації зустрівся з представниками керуючих компаній

eye

450

14.11.2022 14:45

Новини громад

img

Щоб дізнатись стан справ у житлово-комунальному господарстві Покровської громади та готовність будинків до зимового періоду, Сергій Добряк ініціював зустріч з місцевими управителями та представниками житлово-комунального відділу. 

На нараді були присутні представники ПП «Комфорт», ФОП Бедрій, ФОП Корявець та голови асоціації ОСББ Родинського. Вони відзвітували, що протягом літа був виконаний великий обсяг робіт з ремонту покрівель багатоквартирних будинків. Восени управителі готували внутрішні будинкові мережі до подачі опалення та сталого проходження зимового періоду. 

Наразі у місті триває перевірка вентиляційних каналів. Через нестачу фахівців та неможливість потрапити до кожної квартири роботи йдуть повільно. 

«До цих робіт приступили лише минулого тижня. Затягнули, розуміємо, але пов’язано це, в першу чергу, з фінансовою складовою – відсоток сплати за утримання будинків серед населення сьогодні дуже низький», - зазначила представниця ФОП Корявець Олена Кивайло. 

Про нестачу фінансових надходжень від мешканців міста говорила й директорка ПП «Комфорт» Олена Юзипович, яка обслуговує 171 житловий будинок. Лише з січня до жовтня поточного року сума заборгованості складала 7,5 мільйона гривень.

У ході наради керівники громади разом з управителями спільно шукали шляхи та механізми прискорення робіт з перевірки вентиляційних каналів. 

Очільник Покровської МВА Сергій Добряк наголосив на комунікації між управителями та старшими будинків і запропонував відновити програму підтримки ОСББ.

«Об’єднання співвласників будинків – це власна відповідальність за своє житло. Приклад того, як за фінансовою підтримкою міста можна власноруч створювати затишок та комфорт у своєму будинку та навколо нього. Коли це власні кошти, то і відношення до них буде інше», - зауважив Сергій Добряк. 

У рамках програми планується фінансово мотивувати мешканців будинків, в яких буде створено ОСББ, та всіляко підтримувати у вирішенні житлово-комунальних питань. 

Як приклад очільник Покровської МВА навів місто Родинське, де серед загальної кількості житлових багатоквартирних будинків, а їх понад 195, 90 % - ОСББ, і всі вони вже пройшли перевірку вентиляційних каналів та вже у 15-х будинках підключений газ.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Оголошення про формування персоналного складу Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності

Покровська міська військова адміністрація Покровського району Донецької області проводить роботу щодо створення координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності.

eye

5

Новини громад

25 квітня 2024 09:22

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

25

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

67

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію