• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

З початком воєнного часу розширено перелік отримувачів субсидії

eye

499

08.11.2022 16:09

Новини громад

img

Наразі субсидію може отримувати будь-який громадянин України, який сплачує податки і користується будь-якими комунальними послугами за умови, якщо його дохід не перевищує обов’язкового платежу згідно із законодавством. 

З початком періоду воєнного часу до вже існуючих категорій отримувачів субсидії додалися мешканці, які залишились без роботи у зв’язку з російською агресією.

У період воєнного стану УСЗН працює в посиленому режимі. Ані на день не зупинялись прийоми населення, надання соціальних послуг, призначення субсидій. 

«Прийом ведеться не тільки у Покровську, а й у старостинських округах. Це дуже зручно для населення, тому що мешканцям віддалених територій не потрібно витрачати кошти на дорогу, щоб дістатися до УСЗН та подати документи», - розповіла заступниця начальника Управління соцзахисту населення Тетяна Бєлкіна. 

Щодо непрацюючих мешканців, то для отримання субсидії таким особам треба стати на облік в центр зайнятості. Після нарахування першої виплати по безробіттю на наступний місяць вони можуть звернутися в УСНЗ, і в розрахунок субсидії вже буде братися дохід, який дорівнює середньомісячному розміру допомоги з безробіття. 

«Тобто, якщо в центрі зайнятості особа отримувала допомогу в розмірі 1500 грн, то цю суму ми візьмемо в розрахунок субсидії. А всім громадянам, згідно з постановою, ми беремо доходи за 2 і 3 квартал поточного року. Тобто, тут буде інша умова», - зауважила заступниця начальника УСЗН Олена Павленко.  

Крім того, фахівці УСЗН зазначили, що всі громадяни, які є потенційними отримувачами субсидій, наприклад, на опалення, є в базі даних управління. Якщо мешканці вже отримували субсидії, то й продовжать отримувати ці нарахування автоматично з розрахунків, які є в базі даних з минулого року. 

За словами Олени Павленко, звертатися до УСЗН немає ніякої потреби. Це буде зроблено автоматично. І вже на початку грудня людям буде нараховано субсидію на опалення. Це стосується тих, хто проживає у багатоквартирних будинках.

Щодо мешканців приватного сектору, то наразі триває підключення абонентів до газопостачання. Щодо власників будинків, які вже з блакитним паливом, в УСЗН автоматично буде передана інформація, згідно з якою і розраховуватиметься субсидія. 

Слід зазначити, що згідно зі змінами у законодавстві нарахуванням субсидії займаються спеціалісти УСЗН до 30 листопада. З 1 грудня ці повноваження будуть передані Управлінню пенсійного фонду.

Нагадаємо, прийом мешканців Покровської громади фахівці УСЗН ведуть щодня з 8.00 до 16.00 за попереднім записом або телефоном (0623) 52-12-59, 095-399-90-55.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

26

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

31

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

39

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію