• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покладання квітів та відвідування ветеранів: у Покровську відзначили День визволення України від фашистських загарбників

eye

343

28.10.2022 10:37

Новини громад

img

У п’ятницю, 28 жовтня, з нагоди Дня визволення України від німецьких окупантів у Покровську відбулося покладання квітів до братської могили у Сквері Соборному. Не забули у цей день і привітати місцевих ветеранів з пам’ятною датою. 

Участьу заході взяли керівники апарату ради, представники установ міста та ради ветеранів. Згадати про заслуги воїнів прийшли й пересічні громадяни.

У своїй промові очільник Покровської МВА Сергій Добряк зауважив, що саме сьогодні, ми як ніколи відчуваємо ту тонку грань між миром і війною. Нинішні захисники України гідно продовжують героїчні традиції фронтовиків, захищаючи майбутнє країни вже в наш час:
«В січні 43-го розпочалась деокупація України від фашистських загарбників. Впевнений, що і сьогоднішнє визволення окупованих територій буде таким же швидким і успішним. Перемога обов’язково буде за нами!». 

Голова міської ветеранської організації Олександр Іващенко у своїй промові зауважив, що пам’ять про героїв Другої світової, про українців, які вибороли нашу свободу важкими втратами, має жити в пам’яті поколінь.

Не оминули увагою керівники громади й ветеранів Покровської громади. Сьогодні зі словами подяки, квітами та подарунками завітали до Анатолія Семенюка. 

У 17-річному віці, в 1943 року Анатолій Іларионович потрапив на службу в армію. Відразу був направлений до Пензенської, потім – до Ульянівської області, де проходив військову підготовку. У січні із двома товаришами-земляками потрапив на лінію фронту. За кілька тижнів був тяжко поранений, близько двох років провів у шпиталях. 

«Сьогодні теж на території нашої країни йде війна, і тому дуже важливо вшанувати тих ветеранів, які свого часу вибороли нашу свободу. Тож наша задача - надати всіляку допомогу і турботу цим людям. Провідуємо ветеранів, приносимо продуктові та гігієнічні набори. Підтримка та увага до літніх людей, ветеранів - це наш обов'язок. І не лише у святкові дні, а й щоденно», - зазначила керуюча справами виконкому Алевтина Жук.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

65

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

33

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

78

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію