• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«Не нашкодити, а допомогти». Очільник Покровської МВА Сергій Добряк провів зустріч із фермерами громади

eye

501

26.10.2022 16:25

Новини громад

img

Сьогодні керівництво військової адміністрації зустрілось з очільниками фермерських господарств, які працюють на території Покровської громади, аби обговорити наболілі  питання та вибудувати подальшу співпрацю. 

Як зазначив Сергій Добряк під час вітального слова, мета цієї зустрічі – пошук спільного бачення розвитку громади. 

«Ми зібрались, щоб вибудувати комунікацію та ознайомити вас із нашими планами щодо прозорого використання земельного фонду громади. По-перше, ми будемо продовжувати проводити інвентаризацію землі, по-друге, плануємо працювати над оформленням виморочного майна та земельних ділянок, які використовуються не за призначенням, зменшуючи таким чином надходження, які повинна отримувати громада до бюджету. Все це ми будемо робити разом з вами, тому що фермери - це, перш за все, наші годувальники і помічники старостатів», - звернувся до присутніх очільник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк. 

Своєю чергою, заступник міського голови Костянтин Мілютін подякував фермерам за співпрацю і зазначив, з перших днів війни, коли почалась активна фаза, більшість з агропідприємців протягнули руку допомоги у питаннях створення продовольчого резерву,  оборони та підтримки військовослужбовців та продовжують це робити й сьогодні.

Крім того, Костянтин Мілютін та фахівці відділу АПК та промисловості ознайомили присутніх із механізмом щодо фіксування збитків через військові дії. 

У ході зустрічі фермери підіймали безліч питань, серед яких збут продукції та її рекордно низька вартість, проведення польових робіт та можливість зберегти людський потенціал з числа працівників для проведення сільгоспробіт у період воєнного часу. 
За словами представників агропромислового комплексу, повинен бути діалог з владою, адже вирішувати самостійно земельні питання та життя старостинських округів важко. 

«Пропоную запозичити досвід інших громад: є сільгосппідприємства, які сплачують податки, їхні керівники разом зі старостами громад, на землях яких вони розташовані, вирішують, куди саме, на які потреби направити ці кошти. Чи то на ремонт дитячого садка, чи то на асфальтування доріг. Це робиться для того, щоб ви бачили свій внесок у розвиток громади. Щоб з гордістю платити податки», - звернувся до фермерів Сергій Добряк. 

Обговорили присутні й можливість створення кооперації.

За словами секретаря міської ради Наталії Іваньо, об’єднання між собою дасть змогу вирішувати не лише дрібні, а й більш серйозні питання. 

«Треба, щоб ці питання надходили не від однієї людини, а від союзу чи організації фермерів. Вам треба зібратись, визначитись, у якому напрямку ви будете рухатись далі, прописати статут, обрати голову цієї асоціації. Повірте, таким чином, спільними зусиллями вирішувати наболілі питання буде набагато легше», - зауважила Наталія Іваньо. 

Таку ідею присутні підтримали. Свою думку щодо об’єднання висловив і один зі старожилів серед фермерів громади, очільник АФ «Лисівська» Олександр Кєба.

«Я ніколи не був байдужим до того, що відбувається у нашій громаді, особливо це стосується сільських територій. Був давно ініціатором створення кооперативу, але так і не судилось. Якщо це вдасться, це буде велика подія. Загалом, мене порадувала ця зустріч у такому форматі. Не очкував, що вийде настільки відверта розмова».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

28

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

31

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

40

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію