• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Укріплення міста та підготовка до зими: нарада під головуванням керівника військової адміністрації громади

eye

663

18.10.2022 14:19

Новини громад

img

Щотижня керівний склад Покровської МВА збирається на робочі наради, аби обговорити стан справ у громаді за різними напрямками та намітити подальші плани роботи.

Як розповів заступник міського голови Костянтин Мілютін, у місті продовжується робота з облаштування місцевих вулиць захисними конструкціями. Також вже цього тижня запрацюють світлофори, які наразі проходять процес налаштування.

«Усього у місті їх 6, але з початку війни два з них вийшли з ладу. Крім того, вже вирішується питання щодо встановлення світлофора на аварійно-небезпечній дільниці (перехрестя вулиць Центральна та Пушкіна). Триває процес його закупівлі. У цій частині міста світлофор працюватиме в режимі «жовтого світла», щоб привертати увагу водіїв», - зазначив Костянтин Мілютін.

Обговорили керівники й механізм проходження профоглядів мешканцями приєднаних територій. По старостинських округах будуть курсувати автобуси, на яких безкоштовно люди матимуть змогу дістатись до лікарень Покровська для профілактичного медичного огляду.

За словами заступниці міського голови Маргарити Ідрісової, безоплатною послугою для мешканців сільських територій буде й сам огляд вузькими спеціалістами.

Своєю чергою, очільник Покровської МВА Сергій Добряк зауважив, що поступово треба вирішувати й питання сполучення приєднаних територій з містом. Як альтернативу запропонував розглянути можливість запровадження муніципального транспорту.

«Людей возити треба, особливо, якщо йде мова про мешканців пільгових категорій населення. Їм треба і до магазину, і до лікарень, а дістатись до міста важко. З найбільш віддалених старостинських округів громади це ще й витратно», - зазначив Сергій Добряк.

Щодо сфери освіти, то наразі гостро постає питання щодо облаштування на наступний рік навчальних закладів громади укриттями та системою сповіщення.

Як зауважила Маргарита Ідрісова, це основні вимоги Міністерства освіти щодо переходу від онлайн до офлайн навчання.

«Плануючи бюджет на наступний рік, передбачили кошти на облаштування найпростіших укриттів у кожному із закладів освіти громади. В деяких з них вони є, але їх треба відновити, зробити ремонт, провести вентиляцію. Є й такі будівлі, в яких відсутні підвальні приміщення, тож їх треба будувати «з нуля».

Ще одним з питань, якому було приділено увагу під час робочої наради, стало водозабезпечення громади.

Як повідомив заступник міського голови Микола Шабельник, днями від донорів Покровськ отримає 6 станцій очищення води, які планують встановити на базі інфраструктурних об`єктів міста.

За словами Миколи Шабельника, за участі фахівців КП «Покровськводоканал» та КП «Муніципальна служба правопорядку» триває у місті робота з перевірки та обліку свердловин, які облаштовують місцеві мешканці на прибудинкових територіях багатоповерхівок.

Своєю чергою, секретар міської ради Наталія Іваньо озвучила очільнику адміністрації Сергію Добряку потребу старостинських округів у придбанні генераторів та повідомила, що Покровська громада отримала черговий гуманітарний вантаж обсягом 28 тон у вигляді наборів гігієни. Допомогу матимуть змогу отримати пільгові категорії населення, які перебувають на обліку в УСЗН.

Усі питання життєдіяльності громади були ретельно обговорені та визначені шляхи їх реалізації.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

59

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

31

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

76

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію