• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Тривають візити керівництва громади до старостинських округів

eye

495

07.10.2022 16:51

Новини громад

img

Цього разу очільник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк разом із секретарем міської ради Наталією Іваньо, а також із заступниками, побували у найвіддаленіших СО - Новотроїцькому, Новоєлизаветівському та Срібненському. У кожному з цих округів зараз проживає близько тисячі мешканців. Як розповіли старости, усім надається гуманітарна допомога та вся необхідна інформація щодо виїзду у більш безпечні регіони. 

У кожному селі керівники ознайомилися з роботою старостату та станом адміністративних будівель. Разом зі старостою Новотроїцького Віталієм Шапошником оглянули місцеву церкву та медпункт.

«На даний час у нас є проблеми з дорогами, з водопостачанням. Намагаємось вирішити питання, які виникають з медициною. Надалі будемо працювати у з особистими питаннями наших мешканців. Я дуже вдячний їм за активність та допомогу у нашій спільній праці заради Перемоги!», - зазначив староста Новотроїцького Віталій Шапошник. 

Староста Срібного Тамара Новікова розповіла про стан центральної дороги, а також про соціальні заклади округу. Ввела у курс справ щодо водного питання: «Планується установка очисної споруди у селі Срібне, щоб люди були забезпечені питною водою. У селі Ясенове відремонтуємо колодязь загального користування з питною водою. У селі Горіхове плануємо пробурити свердловину».

Староста Новоєлизаветівки  показала очільнику військової адміністрації медпункт. Зі старостами усіх округів Сергій Добряк обговорив земельні питання та діяльність господарських товариств. 

Є у мешканців й питання, у яких їм потрібна допомога влади. Як от питання наявності у селах лікарів вузьких спеціальностей. В ході візиту було прийняте рішення, що при потребі жителі можуть залишати відповідні заявки у місцевих медпунктах, і з міста буде приїжджати необхідний медичний працівник. 

Підсумовуючи об’їзд по старостатах, керівники відзначили, що у селах живуть добрі та хазяйновиті люди. І зараз дуже важливо почути проблеми цих мешканців, аби допомоги їх вирішити. 

«Навіть якщо сьогодні виникають якісь питання, які ми не можемо вирішити одразу, ми розробляємо маршрутну карту і планомірно працюємо над їх розв`язанням. Так, наприклад, була побудована взаємодія з Укрпоштою. Ми досягли домовленності, аби мобільний офіс пошти приїжджав до віддалених населених пунктів громади і привозив людям харчові продукти та товари найпершої потреби, – зазначила секретар міської ради Наталія Іваньо. - Всі старости на своїх місцях. Вони розуміють, що відбувається у їх старостинських округах, володіють питаннями, які потрібно вирішити. Дуже дякую їм за їхню роботу і думаю, що всі разом ми можемо полегшити життя мешканців нашої громади у воєнний час».

Очільник міської військової адміністрації Сергій Добряк підкреслив, що проблеми чи не у всіх старостатах однакові: «Сьогодні ми подивилися найвіддаленіші старостати нашої громади. Серед проблем – нестача сімейних лікарів, потреба у роботі мобільної або виїзної лабораторії. Дороги будемо підсипати. Також для всіх старостатів актуально питання водопостачання. Ми будемо його вирішувати бурінням свердловин».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

За участю представників громад у Києві обговорили стратегію відбудови країни

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбар?єрності та інклюзивності.

eye

12

Громада 1

18 травня 2024 14:15

Вітаємо працівників музеїв із професійним святом

Сьогодні, 18 травня, у всьому світі відзначають Міжнародний день музеїв, і ми приєднуємося до привітань на адресу всіх працівників музеїв. Це свято є особливо важливим для всіх, хто зберігає нашу культурну спадщину та передає її наступним поколінням.

eye

12

Громада 1

18 травня 2024 13:35

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

76

Громада 1

17 травня 2024 17:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію