• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Про розвиток освіти, культури, спорту та молодіжної і сімейної політики доповідали Сергію Добряку керівники відділів та управлінь

eye

550

28.09.2022 11:14

Новини громад

img

Відбулась робоча зустріч очільника військової адміністрації Покровська з керівниками відділів та управлінь, які курирує заступниця міського голови Маргарита Ідрісова.

Начальниця відділу освіти Любов Воротинцева звітувала про виконання заходів згідно зі стратегією розвитку освіти, запланованих на цей рік, а також розповіла про організацію навчального процесу, в тому числі й для учнів, які виїхали за кордон. Керівниця розповіла про проведення онлайн навчання через платформу TIMS, про здійснення контролю за навчанням та моніторинг динаміки кожного учня. Також вона презентувала систему мотивації, що працює в громаді для учнів та вчителів.

Дистанційна форма навчання була запроваджена також й для закладів дошкільної та позашкільної освіти й зараз проводиться її тестування. 

Любов Воротинцева також розповіла про те, як проходить підготовка до зимового періоду й відбувається облаштування пунктів обігріву на базі шкіл, які опалюються модульними котельнями. Ці навчальні заклади стануть прихистком для мешканців, що проживають поруч зі школами.

Про роботу закладів культури Покровської територіальної громади доповідала начальниця відділу культури Олена Олехнович.

Вона розповіла про стан справ у Покровській та Родинській музичних школах. Зараз заклади працюють в очній та дистанційній формі навчання, також запроваджена й індивідуальна форма роботи з учнями вдома.

Попри воєнний час працює у громаді й бібліотечна система. Використовуються різні форми роботи, відкритий для відвідування читальний зал. Бібліотеки, в тому числі й сільські, продовжують надавати платні послуги населенню. 

Клуби громади також працюють, що особливо важливо для старостинських округів. Колективи розвиваються та розширюють репертуар. Щодо Покровського історичного музею, то згідно з наказом уряду, більшість експонатів була евакуйована, але колектив активно бере участь у грантових проєктах для залучення коштів.

Про роботу спортивних закладів розповів начальник управління сім'ї, молоді та спорту Віталій Щербинка. Він доповів, про структуру управління та напрямки діяльності за всіма видами спорту, які розвиваються у громаді та про надання платних послуг. Також Віталій Щербинка зазначив, що у місті залишилось 40% працівників спортивних закладів, крім того, під час евакуації 120 спортсменів виїхали за межі міста до більш безпечних регіонів, але працює система підтримки та тренувань. 

Ним також була представлена керівнику Програма заохочення тренерів та спортсменів-чемпіонів всеукраїнських та міжнародних змагань

За словами Віталія Щербинки, з перших днів війни місцеві спортсмени включились до розвантаження гуманітарної допомоги та евакуації матеріальних цінностей структурних підрозділів міської ради. Сьогодні управління підтримує спортивні майданчики громади у належному стані, а також проводить дистанційні заняття та тренування.

Завідувачка сектору сім'ї та молоді Яна Штурхецька відзвітувала керівнику ВА про стан справ за напрямком, що знаходиться під її керівництвом. У громаді у рамках обласної програми (50/50) відкрито 4 молодіжних центри, Були плани відкрити такі місця й у старостинських округах, але війна не дала такої можливості. Працює молодіжний центр «Факел», де є укриття.

По програмі «Співдія» у Покровську діє гуманітарний хаб, який співпрацює з містами області: Очеретиним, Авдіївкою, Добропіллям, Краматорськом та іншими.

Продовжує працювати молодіжна рада. Члени ради беруть активну участь у багатьох онлайн заходах, планують долучатися до офлайнових заходів, що проводить Дон ОДА на безпечних територіях. Крім того, молодь займається волонтерством, а один із заступників голови ради з перших днів війни пішов захищати рідну землю від окупанта. 

Співробітники сектору проводять роботу з багатодітними родинами. У рамках обласної програми співфінансування до війни вдалось придбати для таких родин будинки та автівки. Зараз займаються евакуацією багатодітних родин. Всього у Покровській громаді 482 багатодітних родин, майже дві треті таких сімей виїхали на безпечні території у першу хвилю евакуації, але згодом родини повертаються, чим наражають на небезпеку себе та своїх дітей.

 



 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

27

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію