• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Вінниччина – лідер з прихистку евакуйованих осіб

eye

373

25.08.2022 10:00

RSS

img

Відбувся черговий робочий візит заступника міського голови Олега Фролова до Вінниччини, де він обговорив питання евакуації покровчан та їхнього розселення на території Вінницької області з першим заступником голови ОВА Наталією Заболотною, директором департаменту соціальної та молодіжної політики Світланою Ярмоленко та заступницею начальника управління соціальної підтримки та державних гарантій Зінаїдою Бутенко.

На цей час Вінниччина прийняла вже 181 тис. осіб. Керівники домовилися про розміщення 1000 покровчан у Центрах компактного розміщення: навчальних та медичних закладах, гуртожитках.

Олег Фролов відвідав також селищну територіальну громаду, де розташований один з центрів компактного розміщення — школа-інтернат. Заклад має три корпуси, які віддали для проживання внутрішньо переміщених осіб. Тут знайшли прихисток мешканці Луганської, Запорізької, Донецької областей, є й наші земляки з Покровського району. Кожен корпус самостійно обрав собі коменданта серед жителів.

Для людей тут організовано триразове харчування, на території закладу працює гуманітарний штаб, куди місцеві мешканці приносять одяг, побутові речі та інше. Розселені у цьому центрі люди живуть дружньою комуною, навіть завели присадибне господарство.

Слід зазначити, що всі чоловіки, що проживають у центрі, мають роботу. Роботодавці приїжджають за ними на територію поселення. Загалом від початку війни за допомогою в пошуках роботи у обласний центр зайнятості Вінниці звернулася 2751 особа з-поміж ВПО. З них 2361 громадянин набув статусу безробітного.

Завдяки зусиллям фахівців служби зайнятості за цей період вдалося працевлаштувати 453 вимушених переселенців. Найчастіше роботу знаходили працівники торговельної сфери, будівельники, медики, зокрема, стоматологи.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Повстане Україна. У Покровській громаді вшанували пам'ять дисидента Анатолія Лупиноса

Сьогодні, у День пам’яті жертв політичних репресій, мешканці Новотроїцького старостинського округу вшанували пам’ять українського політичного та громадського діяча, дисидента, члена УНА-УНСО, поета Анатолія Лупиноса.

eye

21

Новини громад

19 травня 2024 10:30

Сьогодні день пам’яті жертв політичних репресій

Великий терор – масштабна кампанія репресій громадян Вона була розгорнута в СРСР у 1937–1938 роках з ініціативи керівництва СРСР й особисто Йосипа Сталіна для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення.

eye

20

Новини

19 травня 2024 09:19

Сумна звістка: Покровська громада втратила ще одного Героя

16 травня, під час захисту Батьківщини, в зоні виконання бойових завдань на Херсонщині, героїчно загинув стрілець-санітар 3 відділення морської піхоти військової частини, матрос Михайло Маричев, 2003 року народження.

eye

32

Громада 1

18 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію