• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Питання підготовки до зими керівники громади обговорили зі старостами приєднаних територій

eye

445

27.07.2022 17:08

RSS

img

27 липня очільник громади Руслан Требушкін разом із заступниками міського голови та секретарем міської ради Наталією Іваньо провели робочу зустріч зі старостами, під час якої обговорили питання щодо підготовки до опалювального сезону та забезпечення мешканців старостинських округів дровами.

У зв`язку з відсутністю газопостачання та підготовкою до складної зими у Покровську під час засідання виконкому, яке відбулось 26 липня, були прийняті Положення щодо забезпечення пільгових категорій населення дровами та твердим паливом.

За дорученням міського голови старости приєднаних територій зібрали нагальну потребу місцевих мешканців та кількість домогосподарств, які не планують виїжджати за межі громади.

Як було проговорено під час наради, по кожному округу таких близько 300-400 домогосподарств.

Як зазначив Покровський міський голова Руслан Требушкін, у прийнятому на виконкомі положенні чітко прописані категорії громадян, які можуть отримати на безоплатній основі дрова.

«Ми розуміємо, що заявок буде значно більше. Рахуємо усіх, а потім будемо дивитись та аналізувати, яке навантаження «ляже на плечі» міського бюджету і скільки звернень ми зможемо закрити», - зауважив очільник громади.

Своєю чергою, секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо зазначила, що паралельно з визначенням потреби у забезпеченні твердим паливом та дровами приватного сектору, постає питання опалення багатоквартирних житлових будинків, яких понад 500.

«Ми розуміємо, що дровами, вугіллям їх не натопиш, тому ми повинні шукати альтернативні варіанти вирішення цього питання. Електричні мережі застарі, того навантаження, яке може бути при підключенні додаткових обігрівачів, вони не витримають. Як наслідок можуть виникнути пожежі, псування майна. Вже до нас надходить інформація про те, що люди встановлюють твердопаливні котли, газові балони, роблять все це без дозволу відповідних служб та фахівців. Тому, наразі ми обговорюємо питання щодо консервації багатоповерхівок, що дасть нам змогу, як міській владі, зберегти будинки та майно у квартирах, цілими та неушкодженими. Щоб було, куди повертатись нашим мешканцям».

Крім того, Наталія Іваньо висловила надію, що Збройним силам України вдасться зупинити ворога і вже наступного року влада міста працюватиме над переходом до альтернативних джерел опалення житлового фонду громади: переходити на електричне (індивідуальне) опалення кожного будинку або встановлювати модульні котельні.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Весняний благоустрій Покровська: комунальники приступили до побілки бордюрів

З приходом тепла в місті Покровськ розпочалось весняне прибирання та облаштування територій, спрямоване на поліпшення зовнішнього вигляду вулиць та тротуарів у громаді.

eye

21

Новини громад

23 квітня 2024 16:02

Допомога тим, хто цього потребує найбільше: з благодійною місією до міста завітав БФ «Крапка відліку»

Партнери та добрі друзі Покровської МВА, які з перших днів повномасштабного вторгнення простягнули руку допомоги, продовжують підтримувати місцевих мешканців та втілювати в життя свої гуманітарні ініціативи.

eye

25

Новини громад

23 квітня 2024 14:58

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового зростання та підтримання особистісних ресурсів психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра "Ключ від стресу".

eye

66

Новини громад

23 квітня 2024 12:17

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію