• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Магазини працюють, є транспортне сполучення: як сьогодні живе Лисівський старостинський округ

eye

800

28.04.2022 14:06

Новини громад

img

Лисівський округ є одним з дев’яти, що входять до складу Покровської громади. Наразі ситуація в населених пунктах стабільна. Місцеві мешканці мають змогу придбати продукти харчування та зїздити до Покровська за ліками. 

Як повідомила староста Лисівки Юлія Кабанець, сьогодні в окрузі з 8 магазинів працює 6: «Наші мешканці сіл повністю забезпечені продуктами харчування. Асортимент в магазинах великий: можна придбати мясо, крупи, овочі. У достатній кількості і питна вода».

 Є у місцевих і можливість дістатись міста. Через Лисівку продовжує курсувати автобус у напрямку Новогродівки. Тож, люди можуть з’їздити у Покровськ та придбати, наприклад, необхідні ліки.

Ті, хто не може самостійно пересуватись, звертаються до старости.

«Ми маємо номер телефону, за яким можна дізнатись, чи є серед гуманітарної допомоги безкоштовні медикаменти для нашого населення. Заявки на ліки приймає і наш медпрацівник. Якщо серед гуманітарного вантажу їх немає, то самі їдемо до міста, закуповуємо та привозимо людям», - розповіла Юлія Кабанець. 

За словами старости Лисівки, у селі залишилась більшість місцевих мешканців. За  підтримки міської ради, малозахищені верстви населення регулярно отримують гуманітарну допомогу у вигляді медпрепаратів та продуктових наборів. 

Тривають у селі й польові роботи, які проводяться згідно календаря посіву. «Наші мешканці адаптувались, вже розрізняють «звуки війни». Не зважаючи на це, садять городи та чекають на перший врожай. Вони у нас оптимісти», - запевнила староста Лисівського старостинського округу Юлія Кабанець.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

63

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

32

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

77

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію