• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

До перемоги над рашистськими загарбниками декларанти не повинні втрачати час на заповнення та подання декларації – НАЗК  

eye

641

03.03.2022 15:05

Новини громад

img

До перемоги над рашистськими загарбниками декларанти не повинні втрачати час на заповнення та подання декларації – НАЗК

 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) опублікувало роз’яснення щодо основних питань стосовно декларування, які зараз надходять до Агентства.

 

Сьогодні багатьох декларантів хвилюють питання щодо перенесення строку подання щорічної декларації, яка відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» має бути подана до 1 квітня; щодо внесення змін у майновому стані, які закон вимагає подати до НАЗК у 10-денний строк з моменту отримання доходу, а також щодо декларування рухомого ворожого майна, здобутого у бою суб`єктом декларування та членом його сім`ї під час оборони України.

Як зазначено вище, кінцеві терміни для подання декларацій та повідомлень визначені Законом, а отже можуть бути змінені лише у разі прийняття Верховною Радою України окремого закону про перенесення строків.

Правом законодавчої ініціативи (тобто, правом подати проєкт закону) у Верховній Раді України наділені тільки Президент України, народні депутати України та Кабінет Міністрів України (ч. 1 ст. 93 Конституції України). Отже, саме ці особи можуть вплинути на перенесення терміну декларування.

Проте позиція НАЗК щодо декларування у часи війни єдина:

«До перемоги над рашистськими загарбниками та припинення воєнного стану суб’єкти декларування не повинні втрачати час на заповнення та подання декларації та/або повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Натомість вони мають докладати всіх можливих зусиль, спрямованих на захист власної свободи, миру в Європі та світі, оборону Української держави».

Для того, щоб створення відповідного законопроєкту було розглянуто, НАЗК звернеться до Верховної Ради України з проханням перенести кінцевий строк подання декларації за 2021 рік та повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

16

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

18

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

26

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію