• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Відбулись консультації з громадськістю щодо виділення земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу

eye

1428

04.02.2022 17:10

Новини громад

img

Представники міської влади, депутати, члени Громадської ради, небайдужі мешканці громади, а також директор Департаменту екології ДонОДА Сергій Натрус обговорили виділення земельної ділянки для будівництва заводу з перероблення відходів з біогазовою електричною станцією. У вступному слові секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо наголосила на важливості цього рішення, яке не можна ухвалити без врахування думки громадськості. 

«У громаді дійсно є проблема зі сміттям. Під час об'їздів ми бачимо кількість стихійних звалищ. До того ж, у нас немає свого полігону ТПВ, а за користування приватним ми щорічно платимо понад 2 млн грн. Зараз у нас є перспективна інвестиційна пропозиція потрапити до пілотного проєкту будівництва заводу з перероблення сміття від німецько-української компанії «Braun Industrial Technology», яка займається розробкою проєктів у сфері альтернативної енергетики», - зазначила Наталія Іваньо. 

Заступник міського голови Олег Фролов представив присутнім презентацію проєкту будівництва та обслуговування заводу з перероблення відходів з біогазовою електричною станцією на прикладі громад, які вже значно просунулися в цьому напрямку.

«Вже 35 громад по Україні висловили зацікавленість у реалізації цього проєкту. З жовтня минулого року ми вели перемовини з компанією та вивчали економічну доцільність такого будівництва. Депутати та голова громади визнали цю інвестиційну пропозицію перспективною. Наступний крок, який ми повинні зробити, аби потрапити до пілотного проєкту - до кінця лютого виділити земельну ділянку під будівництво заводу. Спочатку ми планували розташування потужності на виїзді з міста у бік Дніпра. Але також є альтернативне місце - південно-західна частина за межами міста, в районі сміттєзвалища», - доповів Олег Фролов.

Староста Першотравневого старостинського округу, на території якого знаходиться альтернативна земельна ділянка, Олександр Ухов зазначив, що мешканці сіл потерпають від сміття та з ентузіазмом поставилися до участі Покровської громади у проєкті з будівництва такого заводу.

Директор Департаменту екології ДонОДА зазначив, що це надзвичайно дорогий проєкт, і завод потребує великих обсягів сміття, аби уникнути простоювання. Сергій Натрус також розповів, що в області запланована реалізація Екологічної програми, спрямованої на створення умов для збору, сортування та переробки 90% ТПВ. Зараз будуються сміттєперевантажувальні станції із сортувальним обладнанням, і Покровська громада могла б розглянути такий варіант як альтернативу заводу. 

«Завод - це додаткові робочі місця та дохід до бюджету громади, - зауважила на це Наталія Іваньо. - Наголошую на тому, що ми обговорюємо не будівництво заводу, а можливість потрапити до проєкту та здешевити для громади витрати на сміття».

«Система санітарного очищення в громаді недосконала. Вивезення сміття відбувається не за розрахунками, а за нормами. На мою думку, базова необхідність – визначити кількість сміття, що утворюється, у громаді, аби у підприємства була сировинна база на певну кількість років та на конкретні цілі, - звернулась до учасників консультації аудиторка системи екологічного менеджменту Ірина Швець. - В цілому, ідея хороша, але ми повинні заручитися підтримкою області та держави в цьому питанні». 

Громадськість висловила недовіру до фірми, яка опікується впровадженням проєкту в Україні. Тож було вирішено звернутися до посольства Німеччини, аби дізнатися більше про компанію «Braun Industrial Technology». Виділення земельної ділянки під будівництво сміттєпереробного заводу присутні в цілому підтримали та відзначили, що таке підприємство на території громади - це крок у майбутнє.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

4

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

Мобільний центр зайнятості наближає соціальні послуги до мешканців громади

23 квітня фахівці Покровського міського центру зайнятості провели виїзний захід для жителів Шевченківського старостинського округу.

eye

9

Новини громад

24 квітня 2024 13:10

Не провокуйте пожежі в природних екосистемах!

Шановні жителі громади! Покровська міська військова адміністрація закликає Вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах.

eye

6

Новини громад

24 квітня 2024 13:04

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію