• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ВІДЕО. Мешканці сільських територій разом з керівництвом Покровської ТГ обговорюють бюджет громади

eye

1354

23.12.2021 13:47

Новини громад

img

За ініціативою Покровської влади на приєднаних територіях почалися громадські обговорення бюджету на 2022 рік. Керівники ТГ вже провели зустрічі з мешканцями Гришинського, Лисівського та Новотроїцького старостинських округів. 

Начальник департаменту фінансово-економічної політики та управління активами міської ради Олександр Добровольський підготував презентацію проєкту розподілу бюджетного фінансування округів та звернув увагу жителів на бюджет участі: «Ми пропонуємо мешканцям сіл долучитися до такої нової для них ініціативи та втілювати різноманітні малі інфраструктурні проєкти вартістю від 5 до 250 тисяч гривень». 

Секретар міської ради Наталія Іваньо наголосила на необхідності обрати пріоритетні напрямки для фінансування, втілення яких покращить життя для більшості мешканців округу. 

«Принцип децентралізації полягає в тому, що люди самі вирішують, на що витрачати кошти громади. Отже, гроші потрібно розподілити таким чином, щоб від цього отримали користь всі члени ОТГ. Ми наголошуємо на необхідності усім мешканцям сільських територій взяти участь в обговоренні бюджету розвитку», - зазначила Наталія Іваньо.

Селяни активно розповідали про нагальні проблеми округів. На їх думку, найбільше потребують фінансування дороги, тротуари, освітлення, очищення колодязів та ін. Керівництво громади запропонувало зібратися наприкінці січня та обговорити пріоритетні витрати для старостинських округів. Проєкти, які отримають найбільшу підтримку від громади, будуть реалізовані з бюджету того ж року. 

А ось у Лисівському старостинському окрузі вже визначились з напрямами, які потребують першочергового вирішення. На це планують витратити 2 мільйони 152 тисячі гривень.

«В наших селах проблем досить багато. Нас турбує стан доріг,  питання надання медичних послуг та питання щодо перепрофілювання закладу загальної середньої освіти. Але ми виділили три основних питання, які плануємо вирішити у наступному році: це ремонт та благоустрій братської могили, що розташована у центрі села Лисівка, ліквідація сміттєзвалища у селі Новопавлівка та ремонт будівлі сільського ФАПу. Це стаціонарний будинок, який має чотири кімнати. Якщо його відремонтувати, то можна було б використовувати як службове житло для молодих фахівців», - зазначила староста Лисівки Юлія Кабанець.

Покровський міський голова висунув пропозицію за кошти бюджету участі зробити відсипку центральної дороги, що поліпшить її проїзний стан.

У свою чергу секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо зазначила, що рішити одразу усі питання, які сьогодні існують у селах, не можливо й запропонувала діяти поступово.

«Ми хочемо залучити до обговорень бюджету розвитку якомога більше мешканців, адже розвиток громади сьогодні дуже сильно залежить від наших спільних зусиль», - підсумував проведені робочі зустрічі Покровський міський голова Руслан Требушкін.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Керівництво Покровської МВА шукає шляхи підтримки мешканців громади, що опинилися у складній життєвій ситуації 

Заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо провела зустріч з представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, під час якої були обговорені питання щодо можливої подальшої співпраці з благодійниками.    

eye

10

Новини громад

23 квітня 2024 10:00

Гаджети для учнів: заклади середньої освіти у Покровській громаді отримали нові хромбуки від Save the Children

Керівники навчальних закладів отримали 24 хромбуки Lenovo від відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації «Представництво Save thе Сhildren в Україні».

eye

10

Новини громад

23 квітня 2024 09:30

Спільні ініціативи в вирішенні гуманітарних питань: відбулась зустріч з представниками БО World Central Kitchen

Заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо разом із начальницею управління з питань забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування Покровської РДА Надією Масло розглянули шляхи співпраці з благодійниками у гуманітарних питаннях.

eye

31

Новини громад

22 квітня 2024 18:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію