• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

За круглим столом у Покровську обговорили програму розвитку ОСББ

eye

1518

09.12.2021 16:18

RSS

img

Участь у заході взяли представники житлово-комунального відділу міської ради, органів самоорганізації населення, агенції розвитку громади, голови ОСББ та місцеві депутати від партії «Порядок». Приєднався до них і Покровський міський голова Руслан Требушкін: «Хочу подякувати представникам проєкту за те, що вони працюють у нашому місті та дають нам змогу навчатись. Впевнений: за ОСББ – майбутнє. Поступово для місцевих мешканців приходить усвідомлення, що вони самі можуть розпоряджатися коштами, які вдалось зібрати як квартирну плату. Завдання місцевої влади - стимулювати відповідальних мешканців до того, щоб вони ставали справжніми власниками своїх будинків. Це нова філософія управління багатоквартирними будинками, що дозволяє утримувати їх у належному стані і забезпечувати комфортні умови життя та побуту».

За словами координатора проєкту Вадима Кошманова, круглий стіл у Покровську проходить вже вдруге і має на меті розробку програми підтримки вже створених ОСББ та активізацію місцевих жителів щодо участі у проєкті. 

Приміром, наявність програм підтримки, у тому числі - проєкту «Добрі сусіди – одна країна», надихнула мешканців Родинського на створення ще 10 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. 

«У нашому місті 199 будинків, 158 з яких – це ОСББ. Сподіваюсь, що до кінця року до вже наявних об'єднань приєднаються ще 5 будинків», - розповів голова асоціації «Молодіжний» Сергій Луценко. 

Як зазначив начальник ЖКВ Дмитро Візенков, досвід Родинського – це гарний приклад втілення принципів добросусідства та взаємодії: «Ми прийняли міську Програму розвитку та підтримки ОСББ, в якій прописаний і механізм виділення коштів для створення нових об'єднань. На наступний рік ми заклали 500 тисяч гривень на розробку проєктно-кошторисної документації на проведення ремонтів у багатоповерхівках. І мешканці теж будуть вкладати свої гроші та нести відповідальність за виконання робіт. На чергову 21-шу сесію міської ради буде винесено проєкт рішення щодо програми розвитку житлово-комунальної галузі на 3 роки, де прописано системну підтримку будинків та ОСББ». 

Депутатка від партії «Порядок» Юлія Гуріненко наголосила на важливості того, аби жителі відчували підтримку вже на початку процесу формування ОСББ. 

«Поки що у наших мешканців виникає безліч питань з приводу утримання будинків та участі у проєкті: як заповнити заявку, де взяти гроші на ремонт та які кроки треба пройти. Все це сьогодні обговорюється. Сподіваюсь, що програма «Добрі сусіди – одна країна» допоможе мешканцям нашої громади покращити стан житлових будинків та реалізувати не один грантовий проєкт», - зауважила Юлія Гуріненко.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

27

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію