• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Освітяни Покровського району обговорили протидію насильству та харчову безпеку у школах громад

eye

1585

03.12.2021 15:16

Влада

img

За участю заступниці голови Донецької ОДА Юлії Костюніної у Покровську на базі НВК №1 відбулось засідання круглого столу з обговорення актуальних питань здорового шкільного харчування, впровадження нового чотиритижневого сезонного меню, а також профілактики правопорушень та попередження домашнього насильства.

Участь у заході також взяли представники структурних підрозділів ОДА, перші керівники громад, які увійшли до Покровського району. 

За словами Юлії Костюніної, головна роль у вирішенні питань захисту дитинства належить територіальним громадам, а реформування системи освіти повинно стати пріоритетним завданням для фахівців різних ланок, адже Нова українська школа – це, перш за все, простір здоров’я, який сприяє гармонійному всебічному розвитку дітей. Зокрема, одним із невідкладних заходів реанімації системи шкільного харчування є впровадження оновленого чотиритижневого сезонного меню.

«Оновлене меню запрацює повністю в усіх 491 ЗЗСО області з 1 січня 2022 року. 77% закладів вже працюють за системою ХАССП і в 300 закладах вже оновлено 4-тижневе меню. Модернізація харчоблоків триває. 4 громади Покровського району беруть участь у державній субвенції «Спроможна школа». Керівництво області та місцевої влади докладають чималих зусиль задля того, щоб наші діти росли здоровими та розумними», - зазначила Юлія Костюніна. 

Заступниця Покровського міського голови Маргарити Ідрісова наголосила, що саме тема безпеки дітей об`єднала навколо себе керівників та освітян регіону, представників превенції, управління поліції та Держпродспоживслужби. 

«Вже протягом 6 місяців у Покровській громаді розробляються нові технологічні карти, і саме зараз технологи працюють над оновленим меню. Нам важлива не лише думка спеціалістів, як корисно нагодувати дітей. Ми враховуємо і беремо до уваги і думки наших учнів з цього приводу. Тому сьогодні під час засідання круглого столу ми обговорюємо впровадження 4-тижневого оновленого меню, безпеку дітей під час шляху до та після школи, механізми допомоги учням, які знаходяться у складних життєвих ситуаціях. Ми спілкуємось, ділимося досвідом. Вважаю, що такі заходи свідчать про розвиток громад та приєднаних територій», - підбила підсумки заходу Маргарита Ідрісова.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

16

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

Відновлення після обстрілу: комунальні служби допомагають покровчанам привести до ладу пошкоджені будинки   

Унаслідок обстрілу, який стався вчора вночі, осколками ракет та вибуховою хвилею пошкоджено 10 багатоквартирних будинків, 1 приватне домогосподарство, об`єкти комунальної та державної власності.

eye

34

Новини громад

25 квітня 2024 10:30

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

28

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію