• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

За проєктом Президента «Здорова Україна» на території громади з'являються нові спортивні локації

eye

1053

12.11.2021 10:45

Новини громад

img

У селі Новопавлівка Лисівського старостинського округу встановлено новий спортивний майданчик, який є частиною масштабної президентської програми «Активні парки – локації здорової України».

Ще декілька років тому на місці, яке сьогодні є одним з найпопулярніших серед мешканців Новопавлівки, було занедбане пасовище.

«Донедавна місць для проведення дозвілля у селі взагалі не було. Ані дитячих, ані спортивних майданчиків. Дітей багато (в мене лише четверо), тому для нас це питання дуже важливе. Ми писали заявки, звертались до старости, і нарешті нас почули. Минулого року нам встановили дитячий майданчик з лавочками та ігровими елементами. У цьому році – розширили локацію і побудували справжнє спортивне містечко», - розповіла мешканка Новопавлівки Лідія Петрова.

За словами начальника Управління сім'ї, молоді та спорту Віталія Щербинки, аби залучити сільське населення до занять фізкультурою та спортом, на майданчику, побудованому у рамках програми «Здорова Україна», встановлено тренажери, на яких зможуть займатися усі бажаючі, незалежно від досвіду. Є також на локаціях нове знаряддя (бруси, перекладини, лавки) та таблички з QR-кодами, які допоможуть викликати віртуального тренера.

«Ми проаналізували ситуацію у громаді та побачили, що на приєднаних територіях дуже слабка матеріально-технічна база. Тому у селах Новопавлівка, Новотроїцьке та селищі Шевченко до кінця року буде встановлено спортивні майданчики. Фінансування відбувається за схемою 80/10/10, де 80% від вартості проєкту надає держава і по 10% – обласний та місцевий бюджети. Тобто, вартість одного майданчика громаді обійдеться у 48 тисяч гривень», - зауважив Віталій Щербинка.

Місцеві мешканці сподіваються, що з її появою більше населення буде залучено до здорового способу життя.

«Ми дуже вдячні керівництву нашої громади за появу такого майданчика, який об`єднав мешканців нашого села. Сюди приходять діти та молодь. А поки вони граються та займаються спортом, матусі можуть поспілкуватись між собою, відпочиваючи на зручних лавочках. Хотілось би ще залучити до спорту людей старшого покоління, аби усі мешканці села були здоровими та спортивними», - зазначив житель с.Новопавлівка Анатолій Євсєєв.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Керівництво Покровської МВА шукає шляхи підтримки мешканців громади, що опинилися у складній життєвій ситуації 

Заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо провела зустріч з представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, під час якої були обговорені питання щодо можливої подальшої співпраці з благодійниками.    

eye

2

Новини громад

23 квітня 2024 10:00

Гаджети для учнів: заклади середньої освіти у Покровській громаді отримали нові хромбуки від Save the Children

Керівники навчальних закладів отримали 24 хромбуки Lenovo від відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації «Представництво Save thе Сhildren в Україні».

eye

6

Новини громад

23 квітня 2024 09:30

Спільні ініціативи в вирішенні гуманітарних питань: відбулась зустріч з представниками БО World Central Kitchen

Заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо разом із начальницею управління з питань забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування Покровської РДА Надією Масло розглянули шляхи співпраці з благодійниками у гуманітарних питаннях.

eye

30

Новини громад

22 квітня 2024 18:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію