• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Будівництво скейтпарку, мототраси та спорткомплексу: на розгляд депутатів винесено Стратегію розвитку спорту

eye

1128

10.11.2021 10:57

RSS

img

Майже 5 місяців кропіткої роботи. Саме стільки часу знадобилося колективу Управління сім`ї, молоді та спорту, щоб зібрати в один документ здобутки та недоліки у напрямку розвитку спорту. 

«Сьогодні у місті активно розвиваються 49 видів спорту, серед яких 11 пріоритетних: футбол, волейбол, регбі, бокс, дзюдо, настільний теніс, кікбоксинг, мотоспорт, черлідинг, армрестлінг та гирьовий спорт. Ретельно щоб проаналізувати здобутки та недоліки спортивних об’єктів, що є на території громади, і визначили, що сьогодні лише 16% населення займаються спортом. Це близько 13 тисяч осіб. До 2025 року плануємо збільшити цей показник до 27%. Це – амбітні плани, але ми впевнені, що поступово, згідно з розробленою стратегією, ми зможемо їх досягнути», - зауважив начальник Управління сім`ї, молоді та спорту Віталій Щербинка в ході засідання постійної комісії з питань охорони здоров`я, освіти, молодіжної політики та спорту. 

Стратегія розвитку фізичної культури та спорту у Покровській громаді на 2022-2025 роки пропонує кілька напрямків роботи: 

  • облаштування вже існуючих спортивних майданчиків, будівництво спортивного комплексу на базі ЗОШ №3, скейтпарку та мототраси;
  • заохочення та залучення тренерів до досягнень високих результатів;
  • покращення якості послуг, які надаються в спортивних установах; 
  • підвищення рівня залучення громади до спортивного способу життя; 
  • створення умов для занять спортом людям з інвалідністю; 
  • підтримка діючих спортсменів, які прославляють місто на обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях. 

На розгляд депутатів були запропоновані і фінансові підрахунки. За словами Віталія Щербинки, на реалізацію запланованих заходів кошти виділятимуться із місцевого, обласного, державного бюджетів, а також з підтримки міжнародних грантів та інвесторів.

Під час обговорення Стратегії чимало питань у присутніх, серед яких були і представники Громадської ради, виникло і щодо появи у місті басейну. 

За словами очільника Управління сім`ї, молоді та спорту Віталія Щербинки, будівництво такого об`єкту у Програмі передбачено, його орієнтовна вартість складає 152 мільйони гривень. 

Підсумовуючи засідання, секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо зазначила, що спорт сьогодні – це один з основних напрямків життєдіяльності нашої громади: «У розвиток спорту очікується значне вкладання коштів, але ці витрати «ляжуть на плечі» не лише місцевого бюджету. Ми плануємо провести перемовини з представниками Міністерства розвитку територій, з нашими партнерами – компанією Метінвест, а також залучити кошти з обласного та державного бюджетів».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

19

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

26

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

35

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію