• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Які умови пропонують вихованцям «Проліску» у дитячому садку «Світлячок»?

eye

1119

16.09.2021 14:16

Новини громад

img

Триває розгляд питання щодо подальшої роботи покровського дитсадка «Пролісок». Батьків, які прийшли з ним на сесію, міський голова Руслан Требушкін запросив до дитсадку «Світлячок», куди пропонують переселитися середній групі «Проліска». 

До комісійного обстеження долучилися секретар міської ради Наталія Іваньо, заступниця міського голови Маргарита Ідрісова, в.о.начальника відділу освіти Любов Воротинцева та депутати. 

Світла група на другому поверсі має дві кімнати – спальну та ігрову. Тут повністю нові меблі: ліжка і столи-трансформери, які у будь-яку мить можна переставити. Барвиста туалетна кімната та зона для миття рук. Сюди можуть перейти 16 малюків і двоє вихователів з «Проліска». Є також місця для бажаючих у ясельній групі. 

Відповідаючи на питання батьків, Маргарита Ідрісова повідомила, що три роки тому тут утеплили стіни, торік оновили цю групу всередині. Утім, через нестачу дітей приміщення не використовувалося. 

«Ми чекаємо на поповнення діточками, - зазначила завідувачка ДНЗ «Світлячок» Олена Кравчук.- Робимо все, щоб було комфортно всім вихованцям, щоб вони із задоволенням відвідували садочок».

Батьки ретельно оглянули усі групи, коридори та сходинки. Визнали, що умови у «Світлячку» досить гарні, і наполегливо питали: чому не можна створити такі ж у «Проліску»?   

Міський голова Руслан Требушкін пояснив, що за попередніми підрахунками спеціалістів, ремонт «Проліска» обійдеться місту мінімум у 14,5 млн гривень. І своєю чергою поцікавився у батьків: чи доцільно вкладати такі гроші у приміщення, яке завідомо не відповідає сучасним нормам утримання дитячих закладів? Тим більше, що за 100-300 м від нього на дітей чекають інші садки, з цілком прийнятними умовами перебування. 

В.о.начальника відділу освіти Любов Воротинцева зазначила, що старшу групу  «Проліска» готові прийняти разом із вихователями у «Світлячку». "Туди ж пропонуємо перевести й  малюків з ясел. Молодшу групу  пропонуємо розмістити в «Калинці», а старшу - у «Сонечко»", - додала вона.

«Влада Покровська завжди готова вислухати вас, шановні батьки. Ми готові співпрацювати, розглядати ваші пропозиції i надавати свої. До того ж, питання про закриття «Проліску»  ми не виносили на чергову сесію. Воно ще потребує вивчення i обговорення. Але ми повиннi розумiти, що наша громада збiльшилася, є багато питань,  якi потребуть сьгоднi оптимiзацiї», - зазначила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо.

Для довідки: за інформацією відділу освіти, на оновлення меблів, посуду та м’якого реманенту (матраци та подушки) усіх дошкільних закладів Покровської громади, які відвідують близько 2,5 тисяч дітей, потрібно близько 10 млн гривень. Перший мільйон на ці цілі депутати виділили вчора на сесії міської ради.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Весняний благоустрій Покровська: комунальники приступили до побілки бордюрів

З приходом тепла в місті Покровськ розпочалось весняне прибирання та облаштування територій, спрямоване на поліпшення зовнішнього вигляду вулиць та тротуарів у громаді.

eye

19

Новини громад

23 квітня 2024 16:02

Допомога тим, хто цього потребує найбільше: з благодійною місією до міста завітав БФ «Крапка відліку»

Партнери та добрі друзі Покровської МВА, які з перших днів повномасштабного вторгнення простягнули руку допомоги, продовжують підтримувати місцевих мешканців та втілювати в життя свої гуманітарні ініціативи.

eye

23

Новини громад

23 квітня 2024 14:58

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового зростання та підтримання особистісних ресурсів психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра "Ключ від стресу".

eye

63

Новини громад

23 квітня 2024 12:17

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію