• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

4,8 млн грн штрафів сплатять порушники готівкових розрахунків у Донецькому регіоні

eye

484

02.07.2021 18:26

Загальні новини

img

Завдяки сучасним рішенням використання РРО стає швидким, простішим та доступним, а рівні правила для всіх учасників відносин у сфері застосування РРО забезпечують фахівці Податкової Донеччини. За 5 місяців поточного року засобами РРО при продажу товарів (послуг) проведено розрахункових операцій на суму близько 5,5 млрд гривень.

За січень-травень 2021 року співробітниками підрозділу фактичних перевірок управління податкового аудиту області проведено 66 результативних перевірок щодо контролю за здійсненням розрахункових операцій при обігу підакцизних товарів. Як результат – встановлено факти порушення касової дисципліни та донараховано порушникам 4,8 млн грн штрафних санкцій, з яких 0,8 млн грн вже сплачено до бюджету.

Податкова служба Донеччини нагадує, що з 01 січня 2022 року РРО застосовуватимуть всі платники єдиного податку 2-4 групи. І саме час всім підприємцям та громадянам уважно придивитися до переваг програмних РРО:

 

  • реєстрація ПРРО через Електронний кабінет; 

  • фіксування дати, часу та деталей розрахункової операції; 

  • можливість використання контрольно-звітної інформації, що передається від пристрою (чеки): суб’єктами господарювання – для самоконтролю та громадянами – для захисту своїх прав, як споживачів; 

  • відмова від друку паперових чеків; 

  • безкоштовне програмне забезпечення та інтерфейси користувачів — суб’єктів господарювання та покупців; 

  • сканування штрих-коду для отримання ціни товару з бази даних; 

  • можливість використовування офлайн. 

 

Суб’єкти господарювання можуть зареєструвати ПРРО, скориставшись безкоштовним програмним рішенням, яке розміщено на вебсайті ДПС України у банері «Програмні РРО» за наступним посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Крім того, банер також містить нормативно-правові акти, відеоуроки щодо процедури реєстрації ПРРО, отримання електронних ключів у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС, інструкції щодо заповнення та подання форм, інформаційні повідомлення щодо оновлення версій безкоштовних програмних рішень, контакти відповідальних осіб ДПС, які надають роз’яснення, пов’язані з роботою ПРРО, тощо.

Податкова Донеччини акцентує увагу, що запровадження програмного РРО стане ефективним інструментом контролю за проведенням розрахункових операцій з боку держави та зручним електронним сервісом для користувачів РРО і громадян-покупців.

 

Підписатися на Facebook  

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал 

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube 

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot 

 

#ПРРО, #перевірки, #ДПС_Донеччина

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

«Ми стурбовані ситуацією на Донеччині та завжди готові підтримати цивільне населення», – Деніз Браун під час візиту до Покровська

Загострення військової ситуації на Донеччині та допомогу прифронтовим громадам регіону керівники Покровської МВА обговорили під час зустрічі з координаторкою ООН в Україні Деніз Браун, яка завітала до міста разом зі своїми колегами.

eye

77

Новини громад

01 травня 2024 14:56

Профілактика – запорука безпечних умов праці

Кожен з нас знає, що здоров'я – це наш найцінніший ресурс. Так само, як ми піклуємося про своє здоров'я, необхідно піклуватися і про "здоров'я" нашого обладнання.

eye

18

Новини громад

01 травня 2024 14:00

До уваги роботодавців! Нагадуємо про можливість отримання компенсації єдиного внеску за працевлаштування на нові робочі місця

Порядок надання компенсацій затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 18.04.2023 №338.

eye

19

Новини громад

01 травня 2024 13:45

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію