• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ЮНІСЕФ та Покровська громада підписали меморандуми про співпрацю для розвитку соціальних послуг

eye

665

17.06.2021 17:10

RSS

img

У Покровській громаді будуть покращувати систему соціальних послуг разом з ЮНІСЕФ в рамках проєкту СПІЛЬНО, який фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW).

16 громад експерти відібрали для участі у проєкті з-поміж більш ніж 40 заявок. Зокрема, враховували кількість вразливих сімей з дітьми, які потребують підтримки, готовність громади до змін та розвитку, а також наявність інфраструктури, яку можна покращити для надання соціальних послуг.

З допомогою міжнародної організації у м. Родинському буде створений центр допомоги родині з мультимедійним простором для групових індивідуальних занять. Цей заклад буде надавати соціальні послуги сім'ям, які виховують дітей, сім'ям, які опинились у складних життєвих обставинах, сім'ям, які виховують дітей з особливими потребами.

«Соціально-економічні наслідки COVID-19 найбільше відчули на собі вразливі сім'ї. Як результат, зросла потреба у соціальних послугах. Тож зараз важливо забезпечити доступ до якісних соціальних послуг, особливо для найбільш вразливих сімей. У відповідь на цей запит, ЮНІСЕФ розвиватиме наявні та впроваджуватиме нові соціальні послуги, разом з тим посилюючи стійкість громад», - зазначила Лора Білл, заступниця голови офісу ЮНІСЕФ в Україні.

Протягом наступних двох років ЮНІСЕФ вчитиме обрані громади оцінювати потреби мешканців у соціальних послугах та відповідно формувати перелік послуг у громаді, планувати бюджет надання послуг та розраховувати необхідну кількість спеціалістів, тренуватиме соціальних працівників та оновить центри соціальних послуг відповідно до міжнародних стандартів.

Керуюча справами виконкому Алевтина Жук зауважила, що у Покровську соціальні послуги більш менш задовільнені, а Родинське, Гришине, сільські території, що знаходяться поруч, мають велику потребу в цих послугах.

«Дуже багато сімей міста Родинське знаходяться у складному становищі, адже містоутворювальне підприємство переживає зараз не найкращі часи. І саме там необхідний такий соціальний простір, що забезпечить підтримку не тільки дітям, а й сім’ям».

Директорка Покровського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Донецької області Тетяна Лисенко розповіла. що підписанню меморандуму передувала велика робота, адже громада повинна була довести необхідність впровадження соціального проєкту саме на її території.

«Реалізація проєкту триватиме протягом трьох років. Ми сподіваємось, що вже восени розпочнуться ремонтні роботи у майбутньому центрі за адресою м. Родинське, вул. Шахтарської слави, 40, а навчання спеціалістів стартує вже в липні» - зазначила вона.

Секретар міської ради Наталія Іваньо підкреслила важливість події - підписання Меморандуму про співпрацю з дитячим фондом ЮНІСЕФ.

«Разом з 15 громадами Донецької та Луганської областей Покровська громада стала учасницею проєкту СПІЛЬНО,- сказала Наталія Іваньо. - Єднаючись, працюючи разом задля надання соціальних послуг для мешканців нашої громади, ми маємо змогу вирішувати багато важливих питань: це і соціалізація дітей з неповних сімей та дітей-сиріт, це й інклюзивні послуги, щоб діти з інвалідністю відчували себе повноцінними членами суспільства. Тому участь в цьому проєкті дуже важлива для нас».

 

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

«Ми стурбовані ситуацією на Донеччині та завжди готові підтримати цивільне населення», – Деніз Браун під час візиту до Покровська

Загострення військової ситуації на Донеччині та допомогу прифронтовим громадам регіону керівники Покровської МВА обговорили під час зустрічі з координаторкою ООН в Україні Деніз Браун, яка завітала до міста разом зі своїми колегами.

eye

77

Новини громад

01 травня 2024 14:56

Профілактика – запорука безпечних умов праці

Кожен з нас знає, що здоров'я – це наш найцінніший ресурс. Так само, як ми піклуємося про своє здоров'я, необхідно піклуватися і про "здоров'я" нашого обладнання.

eye

18

Новини громад

01 травня 2024 14:00

Підтримка цивільного населення: під час засідання обговорили питання інтеграції ВПО-мешканців громади та залучення переселенців до роботи

30 квітня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровської громади

eye

63

Громада 1

01 травня 2024 13:55

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію