• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ВІДЕО. Покровські освітяни першими у області презентували стратегію розвитку

eye

1032

16.06.2021 12:48

Новини громад

img

15 червня відбулася ключова подія у сфері освіти. Участь у заході, який став черговим кроком до якісних освітніх змін, взяли представники влади, експерти з обласного департаменту освіти та вищих навчальних закладів, депутати, громадськість. Покровськ став першим у Донецькій області, що представив широкому загалу стратегію розвитку освіти громади.

Треба зазначити, що понад пів року велася кропітка робота над розробкою стратегії розвитку освіти.

Спеціально створена робоча група, до складу якої увійшли представники навчальних закладів, депутати, громадськість, вивчали та аналізували стан сучасної освіти, працювали над тим, аби зробити освітні послуги більш якісними та такими, що відповідають реформі середньої освіти та вимогам часу. Про те, як працювала робоча група, дивіться у попередніх публікаціях.

Результат напрацювань робочої групи – чітко виписана стратегія розвитку освіти громади, яку представили на презентаційному заході, що відбувся 15 червня. Відкрили зустріч заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова та секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо.

«Ми презентуємо стратегію розвитку освіти і разом з вами зробимо наш Покровськ розумним. Розробимо стратегію розвитку спорту і наше місто стане сильним, представимо стратегію розвитку культури і зробимо громаду такою, що надихає», - сказала Маргарита Ідрісова. 

Звертаючись до освітян Наталія Іваньо називає їх колегами, адже також має педагогічну освіту. Розробка стратегії та робота у напрямку розвитку освіти – дуже близькі секретарю міськради.

«Сьогодні ми маємо відповісти на багато питань. Головні з яких: що ми можемо зробити, аби нашим вчителям було комфортно працювати, а дітям зручно отримувати сучасну і якісну освітню послугу. Ми маємо дати учням і педагогам чітку дорожню карту, якою вони будуть рухатися під час освітнього процесу», - говорить Наталія Іваньо.

Далі до слова були запрошені спікери заходу – представники відділу освіти міської ради, які презентували ключові аспекти стратегії розвитку освіти.

«Стратегія дозволяє свідомо реагувати на виклики сьогодення та, головне, бачити на кілька років вперед, куди ми йдемо і що для цього робимо. Завдяки цьому громада зможе розраховувати свої сили, місцеві ресурси, а також залучати зовнішні, концентрувати їх на визначених напрямах, аби малими, але зрозумілими кожному кроками, наближатися до поставлених цілей», - сказала Наталія Гнатенко.  

 

Керівник відділу освіти Наталія Гнатенко розповіла про перспективи розвитку закладів дошкільної освіти. Її заступниці Любов Воротинцева та Ольга Садикова доповідали про загальні тенденції функціонування і розвитку закладів загальної середньої освіти, умови створення ефективного безпечного освітнього середовища рівних можливостей та розвиток інклюзивно-освітньої системи.

 

Директорка Родинського будинку творчості дітей та юнацтва Юлія Кубишева розповіла про загальні тенденції функціонування та розвитку позашкільної освіти. Очільниця центру професійного розвитку педагогічних працівників Ірина Воробйова розкрила тему впровадження сучасних інноваційних методологій освітнього процесу та розвиток професійної майстерності.

Потужна група експертів, серед яких директор департаменту освіти і науки Донецької ОДА Тетяна Сідашева, в.о. начальника управління Державної служби якості освіти Тетяна Ремпель, команда науковців Маріупольського державного університету, на чолі з проректором Тетяною Марена, доктор педагогічних наук, професор, завідуюча кафедрою мовної підготовки ДонНТУ Марина Кабанець, дала високу оцінку стратегії покровських освітян та додала свої рекомендації, аби зробити стратегію ще більш вдалою.

«Хочу подякувати усім, хто працював над розробкою стратегії розвитку освіти Покровської громади за таку величезну ґрунтовну системну роботу. Це показує вашу згуртованість та зацікавленість у тому, щоб громада була потужною та процвітаючою», - зазначила Тетяна Сідашева.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

3

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

17

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

Відновлення після обстрілу: комунальні служби допомагають покровчанам привести до ладу пошкоджені будинки   

Унаслідок обстрілу, який стався вчора вночі, осколками ракет та вибуховою хвилею пошкоджено 10 багатоквартирних будинків, 1 приватне домогосподарство, об`єкти комунальної та державної власності.

eye

34

Новини громад

25 квітня 2024 10:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію