• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Призери «Школи Техно» отримали сучасну лабораторію

eye

720

26.05.2021 08:03

Новини громад

img

Команда юних науковців із ЗОШ №9 стала призером обласного конкурсу «Школа Техно» та отримала можливість облаштувати у своїй школі унікальну технологічну лабораторію.

Організаторами конкурсу «Школа Техно» стали громадська організація «Покровська платформа спільних дій», Донецький національний технічний університет і Донецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти за підтримки компанії «Донецьксталь».

Завдяки конкурсу «Школа Техно» команда «VEGA-5» зможе модернізувати клас інформатики: ЗОШ №9 отримала вісім комплектів сучасного обладнання.

Своїми враженнями від участі у конкурсі та отриманого подарунку учні ЗОШ №9 поділилися із заступницею Покровського міського голови Маргаритою Ідрісовою, заступницею начальниці відділу освіти Любов’ю Воротинцевою, менеджером проектів ГО «Покровська платформа спільних дій» Юлією Лемяскіною та викладачем ДонНТУ Глібом Ступаком.

«Раніше ми робили тільки симуляцію проекту, а тепер можемо реалізувати щось незвичайне - для цього є і бажання, і обладнання. Почнемо з чогось простого, наприклад, з метеостанції. А потім спробуємо перейти до складних проектів, наприклад, медичного обладнання, яке зможе вимірювати тиск і пульс та у разі відхилення від норми подавати сигнал до найближчої лікарні», - розповідає про амбітні плани восьмикласник Дмитро.

«Лабораторія - це прекрасна можливість втілити в життя всі наші задумки, а їх дуже багато. З її допомогою учні зможуть створювати і моделювати такі речі, як розумний будинок, розумна теплиця, моніторити стан здоров'я, відвідуваність учнів і навіть контролювати пожежну безпеку та подачу води», - говорить вчитель інформатики Дарина Литвин.

Гліб Ступак зазначив, що конкурс «Школа Техно» виявив серед школярів Донеччини чималий технічний потенціал і довів, що за такими дітьми майбутнє нашої громади.

«Учасники «Школи Техно» запропонували багато прогресивних рішень. І сьогодні ми бачимо, що ініціативи та прагнення молоді не тільки підтримуються, а й розвиваються бізнесом» - зазначила Юлія Лемяскіна.

«Дуже добре, що в нашому місті є університет, який виявляє обдарованих дітей, що є відповідальний бізнес, який підтримує починання талановитої молоді, - вважає заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова. - Хочеться побажати дітям бути творчими і ділитися своїми ідеями, а ми, звичайно, підтримаємо їхні починання».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Оголошення про формування персоналного складу Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності

Покровська міська військова адміністрація Покровського району Донецької області проводить роботу щодо створення координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності.

eye

15

Новини громад

25 квітня 2024 09:22

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

25

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

67

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію