• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Користуйтесь вебпорталом пенсійного фонду та подбайте про свою безпеку

eye

1182

26.04.2021 11:37

RSS

img

Пенсійний фонд України надає можливість  дистанційного отримання багатьох пенсійних  послуг за допомогою сучасних електронних сервісів.

Щоб скористатись електронними сервісами необхідно авторизуватись на вебпорталі Пенсійного фонду України за адресою https://portal.pfu.gov.ua.

Авторизуватися на Вебпорталі в Особистому кабінеті можна за допомогою кваліфікованого електронного підпису чи системи інтегрованої ідентифікації GOV ID.

Одним з таких є сервіс «Електронна трудова книжка». Сервіс дозволяє подавати через вебпортал електронних послуг Фонду  (portal.pfu.gov.ua) підписані кваліфікованим електронним підписом скановані копії паперових трудових книжок, інших документів, які підтверджують трудову діяльність працівника. Впровадження електронної трудової книжки є передумовою для подальшої реалізації автоматичного призначення пенсії (без додаткового звернення) за фактом настання пенсійного віку.

 Особливу увагу хочеться приділити сервісу для потенційних майбутніх пенсіонерів «Автоматичне призначення пенсій». Особам, які скористуються даним сервісом, немає необхідності особисто відвідувати територіальні органи Пенсійного фонду, адже пенсія у такому разі буде призначена автоматично на підставі документів, поданих за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Сервіс дає можливість заздалегідь подбати про свою соціальну захищеність та надати всю необхідну інформацію для призначення пенсії завчасно, незалежно від часу настання пенсійного віку.

Також на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України користувачам надана можливість:

  - отримувати довідки, достовірність яких підтверджується QR-кодом 

(форма ОК-5, ОК-7, дані про трудовий та страховий стаж, витяг із реєстру застрахованих осіб, довідка про розмір пенсії та інші);

  • отримувати застрахованими особами через особистий кабінет інформацію про страховий стаж та щомісячні відрахування єдиного соціального внеску роботодавцем;

  • подавати Анкету застрахованої особи для внесення/зміни/уточнення даних в Реєстр(і) застрахованих осіб;

  • подавати заяву на виготовлення електронного пенсійного посвідчення;

  • налаштувати послуги безкоштовного СМС-інформування (щодо призначення/перерахунку пенсії; сплати страхових внесків роботодавцем та страхового стажу особи).

Крім того, функціонує кабінет страхувальника, через який можна отримати інформацію стосовно сплати єдиного соціального внеску, в тому числі щодо заборгованості підприємства з цього виду платежу, зауваження до звітності, а також електронні «Довідки про трудовий та страховий стаж» працівників для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності.

Сучасні електронні сервіси дозволяють громадянам різних вікових категорій оперативно отримувати корисну інформацію та послуги у зручний спосіб, не виходячи з дому.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

19

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

62

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

22

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію