• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Костянтин Мілютін взяв участь у онлайн-нараді Мінцифри

eye

775

09.04.2021 15:30

RSS

img

8 квітня заступник Покровського міського голови Костянтин Мілютін взяв участь в онлайн-нараді щодо подальшого функціонування центрів надання адміністративних послуг. Мова йшла про впровадження принципів ЦНАП нової формації – Дія Центр.

Нарада проходила за участю заступника Міністра з цифрової трансформації України Людмили Рабчинської, першого заступника голови Донецької обласної державної адміністрації Ігоря Мороза, міського голови Соледару Євгена Пластуна, фахівців експертної групи оцінки якості надання адміністративних послуг та формування фінансової спроможності директорату системного розвитку надання адміністративних послуг.

Під час онлайн-спілкування говорили про те, що зараз у ЦНАПах в середньому можна отримати 150 адміністративних послуг, а команда Мінцифри працює над збільшенням кількості послуг до 400-800.

Мінцифри запускає проєкт ЦНАПи нової формації – Дія Центр. Основні послуги, які стануть доступними для громадян: адміністративні послуги; консультації щодо онлайн-послуг; комп’ютери з доступом до інтернету; укладення договорів і угод щодо комунальних послуг; консультації щодо бізнесу.

«Створення Дія Центрів – дуже хороша ініціатива. Особливо цікава ідея про впровадження консультацій для бізнесу, відкриття офісу «Дія. Бізнес» при Центрах. Мета його полягає у тому, щоб залучити якомога більше бізнесменів-початківців до зайняття підприємницькою діяльністю. Можна розглянути це питання на прикладі підприємців нашого міста. На сьогодні мало хто з бізнесменів-початківців у Покровську та громаді знають з чого починати, куди звертатися, якими видами діяльності займатися для ведення свого господарства та яку систему оподаткування обрати. Завдяки такому офісу та спеціалістам центру «Дія. Бізнес» у населення, яке виявить бажання займатися підприємницькою діяльністю, є реальна можливість для розвитку власної справи, для успішного та правомірного ведення бізнесу. В ході діяльності «Дія. Бізнес» на тренінгах буде запроваджено індивідуальний підхід до підприємців-початківців, будуть проводитися консультації від досвідчених підприємців та експертів. На жаль, молодь також не зацікавлена у створенні власного бізнесу, оскільки не готова оббивати пороги різних державних інстанцій. Але ж ми повинні їй допомогти. Ми повинні сприяти розвитку нашої громади. Добре, якщо будь-які консультації стосовно бізнес-проектів чи стартапів можна буде отримати швидко та в одній установі», - говорить Костянтин Мілютін.

Також планується, що Дії Центри будуть надавати й супутні послуги: безоплатну правову допомогу, поштові та банківські послуги, прийом громадян головою тергромади, коворкінг-зона тощо.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

9

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

58

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

20

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію