• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську визначили локації, де працюватимуть «Активні парки»

eye

1338

04.03.2021 09:38

RSS

img

У Донецькій області триває підготовка до старту соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», який ініційовано Президентом України в 2021 році з метою зробити спорт ближчим до людей, створити умови та можливості для кожного ставати здоровіше.

3 березня в місті Покровськ відповідні робочі наради провели заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. До обговорення долучилися голова Покровської райдержадміністрації Андрій Бондаренко, заступник Покровського міського голови Костянтин Мілютін, начальник управління сім’ї, молоді та спорту Покровської міської ради Олександр Швайко.

У спілкуванні було окреслене першочергове завдання – підготовка до 1 квітня локацій у місцях масового відпочинку населення, що передбачають регулярне проведення заходів у різних формах, методах і засобах з оздоровчої рухової активності. В Покровську – у парку «Ювілейний». 

Під час спілкування було виділено спортивну інфраструктуру у парку «Ювілейний» як одну з найкращих в Донецькій області, а силові тринажери не мають аналогів. 

Зазначені парки повинні мати 6 необхідних основних елементів інфраструктури: «шведську» стінку, комплекс турніків/гімнастичних брусів, лавку для виконання динамічних вправ, сходинки та зону (вільний простір) для створення координаційної лінії. Кожен із цих елементів буде позначений QR-кодом з можливістю переходу на спеціальний сайт з відеоуроками.

Комплекс розроблених вправ передбачає декілька рівнів складності під час виконання вправ, спрямованих на розвиток основних рухових якостей: загальна витривалість, сила, спритність, координація, гнучкість, швидкість. Таким чином, проєкт дозволить кожному українцю самостійно займатися спортом за допомогою онлайн-завдань – у будь-який день та час доби.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

28

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію