• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Європейський інвестиційний банк допомагає Покровську відбудовувати школи

eye

965

28.01.2021 10:05

RSS

img

У рамках «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України», яку фінансує Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) у Покровській громаді розпочали реконструкцію трьох загальноосвітніх шкіл (№№ 4,6,8). Хід виконання робіт під пильним наглядом керівництва Покровської міської ради.

Школи №4 та 6, що у селищі динасового заводу, більше півстоліття не бачили ремонту. Протягом декількох останніх років Покровська міська рада намагалась заручитись підтримкою міжнародних партнерів та отримати гранти на проведення реконструкції цих закладі. Зусиллями керівництва міста таки вдалося отримати фінансування від Європейського інвестиційного банку.

На реконструкцію школи №8, що у місті Родинському, було виділено 64 млн. грн, на ЗОШ №4 та ЗОШ № 6 - 51,5 млн. грн. і 64 млн. грн. відповідно. Передбачається, що за ці кошти будуть виконані демонтажні роботи, ремонт даху, фасаду, системи теплопостачання, вентиляції, заміна вікон та дверей.

За словами заступника Покровського міського голови Костянтина Мілютіна, який особисто контролює хід виконання робіт, завдання влади – комплексний підхід до об’єкту та створення максимально комфортних умов для дітей, батьків і педагогів.

Крім реконструкції будівель освітніх закладів буде проведена робота з благоустрою прилеглих територій. Це питання обговорили під час нещодавньої інспекції проведення ремонту, яка пройшла під головуванням Костянтина Мілютіна. В огляді об’єктів також взяли участь заступник міського голови з питань транспорту Анатолій Зінченко та представники комунальних підприємств міста.

«Ми розглядаємо питання благоустрою комплексно. Плануємо розташування біля кожної школи зон для паркування, пішохідних доріжок та системи зовнішнього освітлення. Для нас важливе безпечне пересування дітей і це ми враховуємо в проєкті», - відзначив Костянтин Мілютін.

Під час огляду ЗОШ №4 та 6 спеціалісти комунальних служб міста також прийшли до висновків, що треба замінити внутрішні водопровідні, каналізаційні мережі та систему теплопостачання.

«Проект реконструкції ЗОШ № 6, який було розроблено ще у 2017 році, минулого року пройшов корегування, але, нажаль, не є досконалим. Така ж ситуація й по четвертій школі. Втрачено ряд моментів, над якими наразі триває доопрацювання», - відзначив Костянтин Мілютін. 

У Покровській міській раді впевнені, що реалізація проекту реконструкції шкіл, який фінансує Європейський інвестиційний банк – це впевнений крок до залучення інвестицій. Влада має амбітні плани щодо розвитку Покровської громади і сподівається, що міжнародні партнери в цьому допоможуть.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

31

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

34

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію