• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Громада селища проголосувала за “Шевченківський степ”

eye

1198

13.02.2020 10:45

RSS

img

За ініціативи департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА до Покровської міської ради надійшло  клопотання щодо створення нової природно-заповідної території - ландшафтного заказника місцевого значення “Шевченківський степ” (без вилучення земель) загальною площею 58,7 га на території смт. Шевченко. 

Створення заказника планується з метою розширення мережі об’єктів і територій природно-заповідного фонду області, збереження цінного природного комплексу, що являє собою степову екосистему з багатим розмаїттям рідкісних і таких, які перебувають під загрозою зникнення, видів рослинного і тваринного світу.

12.02.2020 за участі відділу екології, клімату та енергозбереження в смт. Шевченко пройшли громадські слухання щодо підтримки оголошення ландшафтного заказника місцевого значення “Шевченківський степ”.

Начальником відділу Іриною Швець було роз’яснено мешканцям смт. Шевченко цілі створення заказника, можливості громади щодо використання таких ділянок та  всі етапи погодження данного заказника.

Ірина Швець зазначила, що внаслідок антропогенної діяльності ландшафтів, особливого значення набуває питання збереження сприятливого для життя та здоров’я людини довкілля, а також забезпечення населення рекреаційними ресурсами. Функціонування ландшафтного заказника місцевого значення “Шевченківський степ” забезпечить збереження та відновлення ландшафтних комплексів на схилі правого берега струмка Солоний, який впадає по правому березі в р. Солону, збереження популяцій рідкісних видів флори та фауни.

Під час громадських слухань учасниками процесу були озвучені різні думки, непідтверджені факти, помилкові тлумачення та все ж таки мешканці сподіваються передати своїм нащадкам відтворені природні землі та виявили бажання віддати частину запропонованої ділянки під ланшафний заказник.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

19

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

26

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

35

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію