• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Особливості відзначення Національного дня праці - 2019 у Покровську

eye

1628

03.05.2019 14:34

RSS

img

Відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 «Про День охорони праці» в Україні було підтримано ініціативу Міжнародної організації праці з відзначення 28 квітня Всесвітнього дня охорони праці, який відзначається, як Національний день охорони праці.

В цьому році за рекомендацією міжнародної організації праці обрано девіз заходу, а саме «Безпечне та здорове майбутнє праці». Актуальність відповідної тематики обумовлена тим, що в Україні існує доволі складна ситуація у сфері охорони праці, життя та здоров’я людини. Адже сьогодні чимала кількість працівників офіційно не працевлаштовані, що призводить до втрати можливості законного захисту їхніх прав. Охорона життя і здоров’я людини є пріоритетним напрямком соціальної політики держави. Загальними законами України, що визначають основні положення з охорони праці є Конституція України, Закон України «Про охорону праці», Кодекс законів про працю (КЗпП), Закон України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності». Оформлення трудових відносин у встановленому законодавством порядку і офіційне отримання заробітної плати – це державний захист громадян не лише від незаконного звільнення, але й гарантована безпека та оптимальні умови праці.

Згідно з розпорядженням  в.о. міського голови Кірієнка В. від 18.04.2019 № 217 рг, затверджено план заходів з відзначення Дня охорони праці під девізом «Безпечне та здорове майбутнє праці».

Головною метою заходів є привернення уваги суспільства, суб’єктів господарювання, громадських організацій, кожного роботодавця і працівника до проблем, які існують у галузі охорони життя і здоров’я людини.

В період з 13 по 17 травня 2019 року планується проведення заходів, а саме:

  • виставка малюнків на тему «Безпечне та здорове майбутнє праці», яка відбудеться у Центральній міський бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка;
  • надання інформації за темою «Охорона праці офісних працівників».

 

Підприємствам міста запропоновано:

  • оновити (створити) куточки, стенди з питань охорони праці, наповнити їх матеріалами на тему «Безпечне та здорове майбутнє праці»;
  • провести місячники з охорони праці, конкурси на найбезпечніше робоче місце, виробничу дільницю (бригаду), кращих за показниками безпеки праці працівників.

 

Сектор державного контролю за додержання законодавства про працю та охорони праці Покровської міської ради звертається до керівників підприємств, установ та організацій міста незалежно від форми власності, профспілкових організацій усіх рівнів активно долучитися до роботи та гідно відзначити День охорони праці. Також проаналізувати організацію своєї роботи по впровадженню охорони праці та вжити вичерпних заходів, які дадуть змогу запобігти нещасним випадкам і професійним захворюванням не лише у День охорони праці, але і на протязі усього терміну діяльності.

Запрошуємо Вас взяти участь у заходах!

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

За участю представників громад у Києві обговорили стратегію відбудови країни

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбар?єрності та інклюзивності.

eye

14

Громада 1

18 травня 2024 14:15

Вітаємо працівників музеїв із професійним святом

Сьогодні, 18 травня, у всьому світі відзначають Міжнародний день музеїв, і ми приєднуємося до привітань на адресу всіх працівників музеїв. Це свято є особливо важливим для всіх, хто зберігає нашу культурну спадщину та передає її наступним поколінням.

eye

12

Громада 1

18 травня 2024 13:35

18 травня – роковини депортації кримськотатарського народу з території Кримського півострова радянським тоталітарним режимом

Сьогодні ми згадуємо чорну сторінку минулого. 80 років тому, у 1944 році, розпочалася спецоперація військ НКВД зі Кримського півострова від корінного населення.

eye

26

Новини

18 травня 2024 09:27

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію