• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Перший Форум видавців «Книжкові трансформації» відбувся у Покровську

eye

1999

24.04.2019 17:01

RSS

img

23 квітня у Центральній міській бібліотеці ім. Шевченка проходив Форум видавців «Книжкові трансформації». Захід, ініційований відділом культури, туризму і охорони культурної спадщини та підтриманий міською владою, проводився в Покровську вперше, проте надалі він стане традиційним. Дата проведення обрана не випадково, адже саме 23 квітня відзначається Всесвітній день книги та авторського права.

Учасників форуму вітала заступник Покровського міського голови Олена Олехнович. Вона зазначила, що після масштабного ремонту у центральній бібліотеці з’явилася можливість проводити тут не лише міські, а й обласні та всеукраїнські заходи. Олена Олександрівна подякувала усім, хто завітав на форум та підкреслила, що містом буде придбана велика кількість нової якісної літератури сучасних українських авторів.

На форум завітали поважні гості: директор видавництва «Український пріоритет» Володимир Шовкошитний, український письменник, журналіст Станіслав Бондаренко, перекладач та письменниця Єлизавета Мельниченко, редактор всеукраїнського тижневика Володимир Заїка; письменник, укладач передплатної серії «Золота бібліотека здоров’я України» Олександр Сидоренко. Звичайно ж, учасниками заходу стали і місцеві літератори, поети, працівники бібліотечної системи, освітяни та старшокласники.

У рамках форуму відбулася низка заходів: літературний та поетичний майстер-класи, літературна гра «Відгадай стасворди», презентація книги Лізи Мельниченко «Синій ліс і чарівник Магрітт», спілкування з журналістами, письменниками та видавцями, книжковий ярмарок.

У кінці заходу всі присутні висловили надію, що проведення форуму видавців стане доброю традицією міста. Адже, як сказав на відкритті заходу Володимир Шовкошитний: «культура базується на мові та спільних цінностях». Саме тому видавець вже четвертий рік їздить містами Донеччини і презентує сучасну українську літературу. «Я хочу представити українця, як людину вільну, горду тим, що в нього є своя держава та свобода» - зазначив він.

Сьогодні ми є свідками процесу культурного розвитку Покровська. У місті реалізуються цікаві проекти, проводяться яскраві заходи, модернізуються вже існуючі культурні установи і відкриваються нові заклади. І ці зміни наближують Покровськ до статусу культурної столиці Донецького краю.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Сумна звістка: Покровська громада втратила ще одного Героя

16 травня, під час захисту Батьківщини, в зоні виконання бойових завдань на Херсонщині, героїчно загинув стрілець-санітар 3 відділення морської піхоти військової частини, матрос Михайло Маричев, 2003 року народження.

eye

13

Громада 1

18 травня 2024 15:30

За участю представників громад у Києві обговорили стратегію відбудови країни

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбар?єрності та інклюзивності.

eye

23

Громада 1

18 травня 2024 14:15

Вітаємо працівників музеїв із професійним святом

Сьогодні, 18 травня, у всьому світі відзначають Міжнародний день музеїв, і ми приєднуємося до привітань на адресу всіх працівників музеїв. Це свято є особливо важливим для всіх, хто зберігає нашу культурну спадщину та передає її наступним поколінням.

eye

18

Громада 1

18 травня 2024 13:35

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію