• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА ПРО ІННОВАЦІЇ У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ РЕЄСТРАТОРІВ РОЗРАХУНКОВИХ ОПЕРАЦІЙ: ПЕРЕВАГИ ЕЛЕКТРОННОЇ СИСТЕМИ Е - RECEIРT (ЕЛЕКТРОННИЙ ЧЕК)

eye

324

27.10.2018 20:34

Податкова

img

Покровсько-Добропільське управління ГУ ДФС у Донецькій області інформує, що з 19 червня 2018 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 13 червня 2018 року №472 «Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій».

Експериментальний проект стосовно реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій (далі — Проект) діє з 1 липня 2018 року до 31 грудня 2019 року.

Координація дій щодо його реалізації здійснюється Міністерством фінансів України. Мета Проекту – впровадження нової інформаційної системи реєстрації та обліку реєстраторів розрахункових операцій e-Receipt (http://sfs.gov.ua/data/files/225801.pdf), яка передбачає запровадження альтернативи касовим апаратам – замість традиційних РРО бізнес зможе використовувати мобільні телефони, планшети, ноутбуки та інші сучасні засоби комунікації без подання до контролюючих органів будь-яких паперових носіїв.

Це абсолютно проста система, яка не потребує ніяких додаткових знань та навиків, яка передбачатиме програмне забезпечення для платника (продавця), покупця та ДФС, а також буде інтегрована з Електронним кабінетом.

Платники податків заощадять кошти, які витрачаються на придбання традиційних касових апаратів, вартість яких є досить високою – від 4 тис. грн. до 20 тис. гривень. Крім того, підприємці більше не будуть вимушені систематично витрачати кошти на технічне обслуговування і ремонт касових апаратів, що здійснюється у центрах сервісного обслуговування, а також, оплачувати послуги інформаційних еквайєрів, через які передаються дані касових апаратів, – це ще додатково 200 грн. щомісячно для кожного касового апарату.

Традиційні традиційні реєстратори розрахункових операцій (РРО) друкують лише паперові чеки та потребують наявності друкуючого пристрою та відповідних витратних матеріалів. Нова ж система спрощує цей процес, оскільки передбачає виключно он-лайн реєстрацію через Електронний кабінет та он-лайн передачу (отримання) даних. Фіскальний чек громадяни зможуть перевірити у відкритій частині Електронного кабінету. Це дозволить покупцю у разі необхідності захисту його прав як споживача скористатися електронним чеком та пред’явити його.

Для упередження будь-яких збоїв у роботі системи передбачено створення двох незалежних центрів обробки даних, які будуть територіально віддалені один від одного. У разі збоїв якогось із дата-центрів здійснюватиметься автоматичне переключення на інший.

Всі кейси цієї системи будуть безкоштовними для її користувачів та не потребуватимуть абонентської плати за користування. Крім того, система e-Receipt працюватиме цілодобово та міститиме значний масив інформації для забезпечення потреб її користувачів.

Система e-Receipt також матиме можливість інтегруватися з іншими системами Державної фіскальної служби та бухгалтерськими програмами, відповідатиме вимогам захисту інформації та передбачатиме мінімальні затрати часу на процес фіскалізації.

Доречі, впровадження e-Receipt не є якимось унікальним українським експериментом над підприємцями, а спробою долучитися до світового досвіду, тому що мирова спільнота вже давно оцінила переваги електронних касових чеків.

Компания Apple стала одним из піонерів інновационної системи розрахунків взагалі у світі и ввела e-Receipt ще в 2005 гоці - чеки традиційно надсилаються користувачам електронною поштою або на мобільний додаток. По прикладу каліфорнійської компании, систему e-Receipt взяли на до уваги такі великі компанії як американська Gap, британські ритейлери Topshop and Mothercare та інші.

Системи e-Receipt активно разробляються та впроваджуються по всій Європі вже не один рік. Щоб заохотити впровадження інноваційних систем розрахунків, щорічно кращі e-Receipt-проекти європейских розробників відзначаються нагородами престижного конкурсу European Business Awards.

Українська ж бізнес-спільнота зможе оцінити у повній мірі переваги нової системи, користуючись її сервісами на практиці.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Про актуальні питання звітності під час «гарячої лінії» в Покровській ДПІ

В приміщенні Центру обслуговування платників Покровської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Донецькій області 23 січня відбувся сеанс телефонного зв’язку з платниками податків стосовно надання податкової звітності.

eye

186

Новини громад

24 січня 2024 14:00

До уваги платників податків! Кому необхідно нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ до 31 жовтня 2023 року

З 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше ніж до 01 серпня 2023 року, положення розд. XIV ПКУ застосовуються з урахуванням особливостей

eye

414

Новини громад

16 жовтня 2023 15:42

На Донеччині зареєстровано майже 14 тис. РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що з початку поточного року на Донеччині зареєстровано 2,8 тис. реєстраторів розрахункових операцій, з яких 0,6 тис. РРО та 2,2 тис. ПРРО.

eye

376

Новини громад

16 жовтня 2023 11:51

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію