• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ПОКРОВСЬКА ОДПІ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДФС У ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ НАГАДУЄ ПРО ПЕРЕВАГИ ОТРИМАННЯ ЛЕГАЛЬНОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

eye

322

27.10.2018 20:24

Податкова

img

Сьогодні в Україні значно поширене таке явище, як використання найманої праці громадян без оформлення трудових відносин або виплата нелегальної заробітної плати.

Тому, днями фахівці Покровської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області завітали на центральний ринок міста та поспілкувалися з підприємцями та реалізаторами.

Податківці нагадали місцевим працедавцям і найманим працівникам, що неоформлений трудовий договір є не лише грубим порушенням трудового законодавства, а й у подальшому тягне за собою низку проблем для самого працівника.

Заробітна плата офіційно працевлаштованого працівника, про яку щомісячно та в повному обсязі звітує роботодавець і з якої здійснюється сплата єдиного соціального внеску, забезпечує працівника повним соціальним захистом, гарантованим державою, а період роботи – зараховується в повному обсязі до стажу, який буде разом із розміром заробітної плати враховуватися при нарахуванні пенсійної виплати.

Серед переваг офіційного працевлаштування:

- сплачені із заробітної плати страхові внески – це гідна пенсія в майбутньому, страхові виплати в зв’язку з тимчасовою непрацездатністю (оплата лікарняних листів, відпустки по вагітності та пологах), у зв’язку з настанням нещасного випадку на виробництві, у зв’язку з настанням безробіття;

- гарантії з боку роботодавця по дотриманню норм трудового законодавства: встановлення тривалості робочого часу, надання оплачуваної відпустки, створення належних умов праці на робочому місці, вирішення питань охорони праці і т.д.;

- можливість захисту законом прав та інтересів працівників та розгляду трудових спорів, що виникають між працівником та роботодавцем, у судовому порядку.

Водночас нагадуємо, що кожен працівник має можливість проконтролювати відображення особових даних та розмір заробітної плати, задекларованої роботодавцем, звернувшись до територіального органу Пенсійного фонду України з копією паспорта та ідентифікаційним кодом.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Про актуальні питання звітності під час «гарячої лінії» в Покровській ДПІ

В приміщенні Центру обслуговування платників Покровської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Донецькій області 23 січня відбувся сеанс телефонного зв’язку з платниками податків стосовно надання податкової звітності.

eye

186

Новини громад

24 січня 2024 14:00

До уваги платників податків! Кому необхідно нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ до 31 жовтня 2023 року

З 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше ніж до 01 серпня 2023 року, положення розд. XIV ПКУ застосовуються з урахуванням особливостей

eye

414

Новини громад

16 жовтня 2023 15:42

На Донеччині зареєстровано майже 14 тис. РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що з початку поточного року на Донеччині зареєстровано 2,8 тис. реєстраторів розрахункових операцій, з яких 0,6 тис. РРО та 2,2 тис. ПРРО.

eye

376

Новини громад

16 жовтня 2023 11:51

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію