• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У центрі Покровська з?явились банери на козацьку тематику

eye

109

26.07.2024 18:15

Громада 1

img

Жителі нашого міста звернули увагу на постери, які з’явились на сітілайтах в центральній частині міста на бульварі Козацької Слави. Ці інформаційні повідомлення пояснюють жителям громади, чому він має таку назву. Матеріали, використані в проєкті, мають певний дизайн, всі виконані в одному стилі та добре вписуються в міській простір.

«Робота над інформаційним наповненням постерів велася з травня цього року, – пояснює директорка Покровського історичного музею Ангеліна Рожкова. – Хочу подякувати за дизайнування цих постерів членкині команди Тетяні Костюченко. Для інформаційного наповнення були використані краєзнавчі матеріали, за що велика подяка місцевим краєзнавцям Павлу Білицькому та Валерію Кордюкову. Окрема подяка куратору нашого проєкту Віталію Суховому, це науковий співробітник Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І.Яворницького».

Також на бульварі є можливість зануритись в інтерактив, зробити селфі з козаком через QR-код та отримати багато корисної інформації.

«Велику допомогу в організаційних питаннях щодо розміщення постерів на сітілайтах надала підприємиця Олена Харчевна. Ми дуже дякуємо всім, хто долучився до реалізації даного проєкту, хто допомагав, хто був поруч та хто проявив свою соціальну відповідальність і вкотре довів, що Покровськ – це Україна», – подякувала Ангеліна Рожкова.

Сьогодні презентували банери, які розміщені на будівлі колишнього кінотеатру «Мир». Їх співавторами стали жителі нашого міста. Вони взяли участь у воркшопах, які відбувались в рамках проєкту «Відкрита платформа для пізнання, спілкування та роздумів на бульварі Козацької Слави» і потім малюнки учасників цих воркшопів використали художники об’єднання Pictoric для макетування банерів.

Цей проєкт реалізується в рамках програми розвитку спроможності та мережування для локальних операторів культури «Спадщина: простір для роботи», яка підтримується Фондом «Партнерство задля стійкості України», що фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії, Швеції.

«Будівля кінотеатру «Мир» була пошкоджена пожежею кілька років тому і ми розуміємо, що під час повномасштабного вторгнення її відбудова є не на часі. Але будівля знаходиться в центрі міста і ми не вперше використовуємо ці площини для розміщення інформаційних матеріалів», – розповіла начальниця відділу культури Покровської міської ради Олена Олехнович.

Після перейменування бульвару Андрющенка на бульвар Козацької Слави постало логічне питання про заміну інформаційних банерів на будівлі кінотеатру і організатори сподіваються, що вони будуть сприяти самоідентифікації жителів нашої громади.

«По-перше, це інформаційне відтворення нашої минулої козацької слави, а по-друге, цими яскравими та чудовими фарбами ми принесемо трішки радості в таке важке повсякденне життя», – пояснила Олена Олехнович.

Також начальниця відділу культури наголошує на тому, що реалізація проєкту відбувається саме за кошти міжнародних партнерів, міська влада допомогла в реалізації даного проєкту лише організаційно.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію