• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Буковина має можливість розмістити у себе евакуйованих мешканців Покровської ТГ

eye

335

27.08.2022 09:37

Новини громад

img

У Чернівецькій області заступник міського голови Олег Фролов зустрівся з головою Чернівецької ОВА Русланом Запаранюком та обговорив можливості області прийняти евакуйованих покровчан, а також подякував голові ОВА за те, що в першу хвилю евакуації, що сталася у квітні-травні цього року, область вже прийняла майже 2000 покровчан, а також 25 маломобільних людей з інвалідністю та 17 провожатих. 

Своєю чергою, голова ОВА подякував Покровську за 1000 кущів троянд, які передало наше місто в знак подяки за прихисток наших мешканців. Троянди висаджено в центральній частині міста - біля Чернівецького національного університету. Голова розпорядився поставити інформаційну табличку, яка вказуватиме, що троянди передані з міста Покровськ.

 

Сьогодні в області є 900 місць для розміщення ВПО і ще 2,5 тис. місць будуть розгорнуті протягом 2-3 тижнів. «Наш край залюбки прийме всіх, хто потребує прихистку. Ми зробимо все можливе аби люди почували себе у нас як вдома», – зазначив Руслан Запаранюк.

Олег Фролов також зустрівся з директором обласного центру зайнятості Любов'ю Кожолянко. Вона розповіла, що зараз на обліку стоїть понад 2 тис. осіб. 354 ВПО вже влаштовані на роботу. Здебільшого це робочі місця у сільсько-господарчій галузі. 

«У регіону є своя специфіка – тут відсутні великі підприємства, але багато приватного бізнесу, який ми підтримуємо. Підприємці отримують виплати за кожного влаштованого працівника. Активно діє програма єРобота. Гранти за нею вже отримали 22 особі, ще близько 100 заяв на розгляді, – зазначила Любов Кожолянко. – Зараз ми розглядаємо можливість запровадження навчання у ІТ сфері. В цілому, якщо є бажання, то роботу знайти не складно».

Олег Фролов разом з директором департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОВА Валентином Дунаєвським відвідав також два старостинських округи. Один з них знаходиться за 45 км від обласного центру. Тут в навчальному закладі розташовано місце компактного проживання ВПО на 50 осіб. Кімнати на 1-2 та 3-4 особи мають необхідні меблі – ліжка надали румуни, у закладі організоване триразове харчування. Є бібліотека.
 

Також є можливість розселитися у будівлі колишнього медичного закладу – старовинному двоповерховому палаці. В ньому також є все необхідне для життя: пральні машини, холодильники, а також організоване харчування.

У іншому старостинському окрузі внутрішньо переміщені особи поселені у 4-х поверховому медичному закладі, з 2 до 4 поверху. Це упорядковане житло зі свіжим ремонтом, новими меблями та вбиральнями у кімнатах. В ньому є спеціалізоване приміщення для породіль.

 

У Чернівцях є «Місто добра» – центр підтримки матері та дитини. Це дві двоповерхові будинки, у яких на гроші благодійників зроблений ремонт та облаштовані кімнати. Кімнати розраховані на 3-4 особи. Це затишне місце, яке може прихистити близько 112 осіб.

За сприянням Валентина Дунаєвського Олег Фролов зустрівся тако з представниками Франко-британського благодійного фонду та отримав попередню домовленість щодо постачання гуманітарної допомоги у вигляді продуктових наборів до Покровської громади. До кінця місяця вже буде поставлений перший вантаж.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

46

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

16

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

Мобільний центр зайнятості наближає соціальні послуги до мешканців громади

23 квітня фахівці Покровського міського центру зайнятості провели виїзний захід для жителів Шевченківського старостинського округу.

eye

21

Новини громад

24 квітня 2024 13:10

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію